Oameni in etate - Sputnik Moldova
Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ecranele sunt o otravă: Magnații din Silicon Valley ascund adevărul despre gadget-uri

© Sputnik / Владимир Астапкович / Trecere la banca de fotografiiСмартфон
Смартфон - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Tehnologiile digitale în școli sunt dăunătoare. De această părere sunt specialiștii. Subiectul a stârnit dezbateri aprinse peste ocean după ce au aflat că elita tech din Silicon Valley nu permite folosirea gadget-urilor digitale în școlile unde învață copii lor.

CHIȘINĂU, 11 nov - Sputnik. Tehnologia de ultima generație folosită în cadrul orelor de curs afectează emoțional tinerii, contribuind la anxietate, depresie si chiar suicid.

Fete, zâmbete - Imagine Simbol - Sputnik Moldova
Studiu: Pentru care oameni emoțiile sunt mai importante decât darurile materiale?

De această părere este psihoterapeutul Tom Kersting, precizând în cadrul unei emisiuni de la un post american de televiziune că utilizarea IT în cazul elevilor nu a avut impactul scontat, iar monitoarele s-au dovedit a fi dăunătoare.

Dezbaterile în spațiul public au fost determinate de apariția pe 30 octombrie a articolului: "Ecranele sunt o otravă": Elitele tech interzic gadgeturile în școlile în care învață copii lor. Astfel lumea a aflat că elita din Silicon Valley interzice folosirea dispozitivelor digitale în cadrul școlilor în care învață odraslele lor.

”Poate că acum îi putem educa și pe alți părinți, care nu sunt la fel de conștienți de aceste excese tehnologice precum sunt cei din Silicon Valley”, a declarat Kersting.

Reținere - Imagine Simbol - Sputnik Moldova
Societate
Rețelele de socializare - un pericol: Vezi ce au făcut opt indivizi din Chișinău - Foto

În același timp, participanți la dezbatere s-au arătat uimiți că elita din Silicon Valley nu este trasă la răspundere pentru promovarea tehnologiei digitale în exces în școlile pentru clasele de mijloc din SUA și că niciodată nu au avertizat opinia publică despre pericolul pe care îl reprezintă aceasta.

Portalul gandeste.org informează că autorul acestui raport pune problema unei așa-zise ”scindări digitale” între copiii părinților bogați și cei ai părinților aparținând clasei de mijloc.

”Exista posibilitatea ca cei mai săraci părinți sau cei din clasa de mijloc să își expună copiii la aceste ecrane nocive (telefonul, tablet, n.n.), în timp ce copiii din elita Silicon Valley se vor întoarce la jucăriile din lemn și la luxul interacțiunii umane”, a scris jurnalista Nellie Bowles.

Fluxul de știri
0