Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Departamentul de Stat al SUA, despre finanțarea ONG-urilor din Moldova

© AP Photo / J. Scott ApplewhiteUS State Department building
US State Department building - Sputnik Moldova
Abonare
Reprezentantul Departamentului de Stat american speră ca Moldova să nu adopte legi prea aspre în privința transparenței surselor de finanțare a ONG-urilor.

CHIȘINĂU, 10 nov - Sputnik. Departamentului de Stat al SUA este îngrijorată de intenția autorităților de la Chișinău de a vota o lege privind transparența surselor de finanțare a ONG-urilor.

Persoana responsabilă de relațiile cu țara noastră, Elizabeth Hanny, consideră că Parlamentul moldovean ar trebui să se limiteze doar la reglementări ce se referă la finanțarea din exterior a ONG-urilor.

”Finanțarea ONG-urilor este un subiect sensibil și dacă Parlamentul va decide să introducă cerințe privind transparența surselor de finanțare, acestea ar trebui să se limiteze doar la finanțarea care vine din exterior, practică aplicată în SUA”, a subliniat Hanny în cadrul întrevederii de vineri cu vicepreședintele Parlamentului Valeriu Ghilețchi.

Donald Trump (File) - Sputnik Moldova
Donald Trump aplică lovitura: ONG-urile pro avort rămân fără finanțare

Totodată, oficialul s-a referit și la viitoarele alegeri parlamentare spunând că acestea ”trebuie să se desfășoare în mod liber și corect, în conformitate cu normele internaționale” și speră că ”în ciuda contextului politic tensionat, după alegeri se va reuși formarea unei majorități parlamentare, care ar continua calea reformelor și integrării europene”.

La rândul său, Valeriu Ghilețchi a informat-o pe reprezentanta Departamentului de Stat că Parlamentul a audiat raportul Comisiei juridice, numiri și imunități privind analiza și evaluarea legislației electorale care a stat la baza invalidării alegerilor noi în municipiul Chișinău și a decis să anuleze interdicția de a face agitație electorală în ziua tăcerii și în ziua alegerilor, o practică care se întâlnește inclusiv în Statele Unite.

Fluxul de știri
0