Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Sfaturi utile: Cum să-ți pregătești automobilul pentru sezonul de iarnă

Abonare
Iarna este tot mai aproape, iar schimbările vremii pot influența negativ performanța mașinii.

CHIȘINĂU, 9 nov – Sputnik. Pregătirea mașinii pentru a face faţă temperaturilor scăzute și fenomenelor meteo de iarnă este foarte importantă.

Performanța și comportamentul mașinii pe timp de iarnă pot fi influențate negativ dacă autovehiculul nu este „îngrijit”.

Sfaturi utile pentru șoferi

- Frunzele și murdăria de sub ștergătoare și din spațiul dintre parbriz și compartimentul motorului trebuie eliminate. Murdăria și frunzele se descompun în timp și astfel vor reține umiditatea, ceea ce poate provoca urme de coroziune.

- Pentru un confort mai bun și o mai bună aderență pe zăpadă trebuie de montat jante mai mici și anvelope mai înguste.

Constantin Mihalachi și Vladimir Hînculov - Sputnik Moldova
La ce trebuie să acordăm atenție atunci când vrem să procurăm un automobil?

- Un set de ștergătoare de calitate sunt necesare pentru o vizibilitate bună şi neapărat este nevoie de schimbat lichidul pentru parbriz pe unul special (care nu îngheaţă).

- Bornele de la acumulator trebuie curățate de oxizi, în special atunci când temperatura aerului mai mică de 0 grade Celsius.

- Presiunea din anvelope trebuie mereu verificată pentru a evita uzura inutilă a cauciucului.

- Înainte de iarnă este recomandat de a polișa farurile (în caz că farurile au o nuanță „mată).

- O trusă de supraviețuire trebuie mereu să fie în mașină (spre exemplu - acumulator suplimentar pentru telefon, lanternă, haine de iarnă și alimente).

Fluxul de știri
0