Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Noul ambasador american s-a întâlnit cu premierul Filip: Iată ce asigurări i-a dat acesta

© Photo : Guvernul Republicii Moldova Dereck J. Hogan și Pavel Filip
Dereck J. Hogan și Pavel Filip - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Pavel Filip l-a asigurat pe Dereck J. Hogan că guvernarea va depune toate eforturile ca alegerile parlamentare să se desfășoare într-un mod liber, democratic și transparent și că Moldova nu devia de la drumul euro-atlantic.

CHIȘINĂU, 9 nov – Sputnik. Prim-ministrul Pavel Filip s-a întâlnit cu noul ambasador al SUA în Republica Moldova, Dereck J. Hogan. Șeful Executivului l-a felicitat pe diplomat cu ocazia desemnării sale în calitate de ambasador în țara noastră, precum și pentru buna cunoaștere a limbii române.

Protest la Chișinău 26 august 2018 - Sputnik Moldova
Politică
Ce secrete ascunde Maia Sandu

Potrivit unui comunicat de presă al Direcției Comunicare și Protocol al Guvernului Republicii Moldova, premierul și-a exprimat deschiderea pentru consolidarea în continuare a dialogului activ dintre Republica Moldova și SUA.

„Atribuim o atenție deosebită relațiilor noastre cu SUA, care este un partener important al țării noastre. Ne dorim să avem în continuare o colaborare deschisă și transparentă”, a spus  Pavel Filip.

Printre cele mai importante domenii de cooperare dintre cele două țări au fost evidențiate securitatea și apărarea, reformarea justiției, lupta împotriva corupției și consolidarea statului de drept.

„Avem toată determinarea să continuăm procesele începute. Există toată determinarea și voința politică ca drumul euro-atlantic al Republicii Moldova să devină ireversibil”, a subliniat Pavel Filip.

Ambasadorul Dereck J. Hogan a declarat că Statele Unite ale Americii rămân un partener de nădejde și un prieten pe termen lung al Republicii Moldova. Diplomatul a încurajat eforturile autorităților de a construi o țară mai puternică și mai independentă, ceea ce este echivalent cu o țară mai democratică și mai prosperă.

Oficialii au făcut, de asemenea, un schimb de opinii privind reglementarea conflictului transnistrean și viitoarele alegeri parlamentare. Pavel Filip a menționat că guvernarea va depune toate eforturile pentru desfășurarea alegerilor parlamentare într-un mod liber, democratic și transparent.  

Candu a discutat cu Hogan despre alegeri și imixtiunea externă>>>

Amintim că ieri ambasadorul american s-a întâlnit și cu președintele Parlamentului Republicii Moldova, Andrian Candu, cu care a discutat evoluțiile din țara noastră și cele din regiune, precum și despre riscurile de imixiune externă în contextul viitoarelor alegeri parlamentare.

Ce a discutat Dodon cu noul ambasador al SUA în Moldova>>>

Săptămâna trecută ambasadorul SUA în Republica Moldova a fost primit și de președintele Igor Dodon.

Fluxul de știri
0