Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Cutremur important în această noapte: Un detaliu mai puțin obișnuit

© Fotolia / Petrovich12Сейсмограф в работе
Сейсмограф в работе  - Sputnik Moldova
Abonare
Un cutremur important s-a produs în această noapte în România, însă nu în zona seismică Vrancea - de ce a fost un cutremur mai puțin obișnuit?

CHIȘINĂU, 9 nov – Sputnik. Cutremurul care s-a produs în această noapte în România nu a fost resimțit în țara noastră deoarece el a avut loc la o distanță apreciabilă de zona seismică Vrancea. Potrivit Institutului român pentru Fizica Pământului, seismul cu magnitudinea de 3,7 pe Richter a fost înregistrat la ora 03:14, în Banat, județul Caraș-Severin.

Cutremurul s-a produs în apropierea orașelor: Băile Herculane (27km), Caransebeș (32km), Orșova (41km), Oțelu Roșu (43km), Reșița(47km).

Сейсмограмма, фото из архива - Sputnik Moldova
Seismolog: Vom avea și un cutremur mai mare în viitor

Seismul de astă noapte din Caraș-Severin  a fost localizat la o adâncime foarte mică, de doar 4 km, ceea ce îl deosebește radical de seismele de mare adâncime care se produc de regulă în Vrancea.

De altfel, în dimineața zilei de joi, 8 noiembrie, județul Vrancea a fost zguduit de două cutremure importante – unul de 3,7 și altul de 3,5 pe Richter, la o distanță de nici două ore, între 05:47 și 07:35. Însă dacă cele două seisme de ieri au avut aproximativ aceeași intensitate cu cel produs în Caras-Severin, cutremurele din Vrancea au fost localizate la adâncimea de peste 70 de kilometri.

Cel mai mare cutremur din acest an s-a produs în Vrancea, pe 28 octombrie, și a avut magnitudinea de 5,8 grade, fiind localizat la adâncimea de 151 de kilometri.

© Photo : INFPCutremure, 8-9 noiembrie
Cutremur important în această noapte: Un detaliu mai puțin obișnuit - Sputnik Moldova
Cutremure, 8-9 noiembrie
Fluxul de știri
0