Oameni in etate - Sputnik Moldova
Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Va fi sau nu organizat în acest an Târgul de Crăciun: Deciza Guvernului

© Sputnik / Miroslav RotariTârgul de Crăciun
Târgul de Crăciun  - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Autoritățile vor cheltui peste opt milioane de lei pentru a organiza și în acest an Târgul de Crăciun.

CHIȘINĂU, 8 nov - Sputnik. Și în acest an Guvernul va organiza Târgul de Crăciun, la inițiativa premierului Pavel Filip. Acesta se va desfășura în perioada 15 decembrie – 15 ianuarie. Moldovenii se vor putea bucura și în acest an de un amplu program artistic și de mai multe evenimente. Executivul a aprobat astăzi Regulamentul de funcționare a Târgului de Crăciun.

Adriana Lungu și Mariana Le Neal - Sputnik Moldova
Important: Cum poți să participi la cea de-a 22-a ediție a Târgului Caritabil de Crăciun

Pavel Filip a menționat că anul precedent, prin organizarea Târgului de Crăciun, Chișinăul a fost adus în rândul capitalelor europene, iar de atmosfera creată s-au bucurat toți cetățenii, inclusiv peste 5000 de copii care au avut acces gratuit la distracții.

„Vestea bună e că anul acesta Târgul de Crăciun revine. Eu cred că dincolo de toate problemele cu care ne confruntăm încă în Republica Moldova și efortul pe care îl depunem pentru soluționarea acestora, trebuie să ne învățăm și să ne odihnim ca în Europa. Am toată certitudinea că organizatorii ne vor oferi și anul acesta clipe frumoase”, a spus prim-ministrul.

Ca și anul trecut, mii de copii din centre de plasament, din familii social-vulnerabile, dar și din stânga Nistrului, vor avea posibilitatea să viziteze Târgul de Crăciun cu suportul Guvernului.

Pentru organizarea Târgului de Crăciun au fost alocate 8 milioane de lei. Târgul se va desfășura pe strada 31 August, în perimetrul străzilor Bănulescu-Bodoni și Pușkin. Anul trecut, pentru prima dată, la inițiativa premierului Pavel Filip, Chișinăul s-a aliniat marilor orașe europene care organizează de sărbători târguri.

Ce cadouri de Crăciun și Revelion putem cumpăra în funcție de zodie>>>

Târgul de Crăciun a înregistrat peste 1 milion de vizite (intrări), iar 5369 de copii defavorizați social au vizitat Târgul cu sprijinul Guvernului.

Fluxul de știri
0