Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Important: Cum poți să participi la cea de-a 22-a ediție a Târgului Caritabil de Crăciun

© Sputnik / OsmatescoAdriana Lungu și Mariana Le Neal
Adriana Lungu și Mariana Le Neal - Sputnik Moldova
Abonare
A 22-a ediție a Târgului Caritabil de Crăciun organizat de Clubul Internațional al Femeilor va avea loc pe 9 decembrie. Târgul se va desfășura în pavilionul central de la Moldexpo, între orele 10.00-16.00. Organizatorul evenimentului este Clubul Internațional al Femeilor din Chișinău.
Participă la cea de-a 22-a ediție a Târgului Caritabil de Crăciun

Invitatele emisiunii "Sputnik Matinal", membrele Clubului Internațional al femeilor din Moldova Adriana Lungu și Mariana Le Neal, au precizat că în cadrul Târgului Caritabil de Crăciun ediția 2018 banii colectați vor fi donați familiilor nevoiașe.

"Facem un apel către toate organizațiile de caritate să trimită  până în 31 octombrie conceptele de proiect pentru a primi un grant de la Clubul International Women's Club of Moldova. Punem accent mai mare pe ajutorul femeilor și copiilor, de aceea nu toate organizațiile vor avea prioritate. Totodată, menționăm că nu putem oferi granturi aceleiași organizații doi ani consecutiv", a spus una dintre organizatoare, Mariana Le Neal.

Potrivit Adrianei Lungu, târgul de caritate este o tradiție foarte frumoasă preluată din alte culturi. Ea a menționat că acesta este evenimentul central al Clubului Internațional al Femeilor, care generează cea mai mare acumulare de fonduri pentru proiectele de caritate.

"În preajma sărbătorilor de iarnă, oamenii devin mai buni, mai deschiși, mai dornici și mai generoși. Totodată, încurajez doritorii să se înscrie în echipa de voluntari prin intermediul paginii noastre de Facebook  pentru a ajuta la desfășurarea acestui eveniment deosebit", a îndemnat Adriana Lungu.

În acest an, la Târgul Caritabil de Crăciun va fi prezentată o expoziție cu diverse obiecte de artizanat, tombolă cu premii și ghișeul "a doua șansă". La ediția de anul trecut, la târg au fost adunați 35 de mii de euro și au participat aproximativ cinci mii de persoane.

Membrii Clubului Internaţional al Femeilor sunt soţiile ambasadorilor străini acreditați în țara noastră, membre ale organizaţiilor internaţionale şi femei active din comunitatea locală, care activează pe bază de voluntariat.

Mai multe informații despre eveniment aflați din interviul audio atașat.

Autor: Cristina Baș

Fluxul de știri
0