Виноградник - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

La Moscova s-au desfășurat consultările interministeriale moldo-ruse

© Sputnik / Miroslav RotariФлаги Молдовы и РФ
Флаги Молдовы и РФ - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
În cadrul negocierilor au fost examinate unele probleme ale relațiilor bilaterale, în special privind subiectele importante de pe agenda relațiilor interstatale.

CHIȘINĂU, 8 nov – Sputnik. La invitația părții ruse, la Moscova, au avut loc astăzi consultările politice interministeriale. Delegaţia Republicii Moldova a fost condusă de secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Tatiana Molcean, iar cea rusă - de secretarul de stat, viceministrul Afacerilor Externe, Grigorii Karasin.

Mihai Bîlba - Sputnik Moldova
Agenții economici din Federația Rusă, interesați de cooperarea cu antreprenorii autohtoni

MAEIE anunță într-un comunicat de presă că în cadrul negocierilor au fost examinate unele probleme ale relațiilor bilaterale, în special privind subiectele importante de pe agenda relațiilor interstatale. De asemenea, au fost examinate problemele cu care s-au confruntat funcționarii de rang înalt și alte persoane oficiale, în timpul deplasărilor de serviciu în Federația Rusă.

”Părțile vor continua conlucrarea în vederea depășirii acestor complicații”, se menționează în comunicat.

Părțile au reiterat necesitatea continuării dialogului politic la diferite nivele în scopul eliminării dificultăților și problemelor existente în relațiile bilaterale în vederea colaborării reciproc avantajoase. Șefii delegațiilor au trecut în revistă subiectele cooperării comercial-economice, care reprezintă interes pentru ambele părți, inclusiv organizarea și desfășurarea întrevederii copreședinților Comisiei mixte interguvernamentale de cooperare comercial-economică.

În cadrul discuției au fost examinate proiectele acordurilor interguvernamentale de cooperare în domeniul migrației forței de muncă și cel al readmisiei, precum și Programul cooperării în domeniul umanitar.

Fluxul de știri
0