Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Agenții economici din Federația Rusă, interesați de cooperarea cu antreprenorii autohtoni

© Sputnik / OsmatescoMihai Bîlba
Mihai Bîlba - Sputnik Moldova
Abonare
În data de 7 noiembrie, la Chișinău a avut loc Forumul de afaceri Moldova– Rusia. Evenimentul a fost organizat de Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova.
Agenții economici din Federația Rusă, interesați de cooperarea cu antreprenorii autohtoni

În cadrul reuniunii au fost organizate întrevederi bilaterale între agenții economici din Republica Moldova și agenții economici din regiunea Sverdlovsk, Federația Rusă, în cadrul cărora aceștia au avut posibilitatea să stabilească relații de afaceri și parteneriat. Vicepreședintele Camerei de Comerț și Industrie din Republica Moldova, Mihai Bâlba, a explicat în cadrul emisiunii "Sputnik Matinal" care sunt avantajele acestei întruniri pentru agenții economici din țara noastră.

"Pe 7 noiembrie am organizat Forumul de afaceri Moldova-Rusia. Pe 8 noiembrie, agenții economici participanți la această reuniune efectuează vizite la companiile din Republica Moldova, inclusiv la ministerele de resort din Moldova, pentru a discuta oportunitățile de colaborare dintre companiile din Moldova și cele din Federația Rusă", a relatat Mihai Bâlba.

La forum au participat 35 de agenți economici din țara noastră și 4 companii din regiunea Sverdlovsk, Federația Rusă. Agenții economici ruși și-au prezentat specificul activității și au făcut un schimb de experiență cu reprezentanții întreprinderilor participante din Republica Moldova, din domeniul agroalimentar, construcții și servicii.

Invitatul a menționat că Federația Rusă rămâne a fi unul dintre partenerii importanți pentru Moldova, iar în cadrul reuniunii s-au discutat mai multe aspecte de cooperare, pentru impulsionarea comerțului dintre state, inclusiv posibilitatea creării unor companii moldo-ruse în Republica Moldova.

"În cadrul reuniunii am discutat cu colegii de la Camera de Comerț și Industrie din Ural să planificăm pentru anul viitor o expoziție în regiunea Ural pentru a prezenta produsele fabricate în țara noastră", a menționat Mihai Bâlba.

Totodată, vicepreședintele CCIRM, Mihai Bâlba, a comunicat că asemenea întrevederi se fac anual pentru a stabili alte puncte comune în relațiile economice dintre cele două state.

"Menționez că avem o cooperare importantă cu Federația Rusă, iar la etapa actuală CCIRM are semnate 25 de acorduri de colaborare cu CCI ai Federației Ruse, atât la nivel național cât și regional. Sarcina de bază este să dezvoltăm cooperarea cu un număr cât mai mare de regiuni din Federația Rusă", a accentuat Mihai Bâlba.

Potrivit lui Mihai Bâlba, agenții economici din Moldova trebuie să folosească orice oportunitate de a promova produsele și serviciile pe care le au și să participe la diverse evenimente, inclusiv la evenimentele bilaterale, care sunt foarte importante pentru stabilirea relațiilor de afaceri dintre companiile din Moldova și alte țări.

Autor: Cristina Baș

Fluxul de știri
0