Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Igor Dodon pleacă la Londra: Vezi la ce eveniment la participa șeful statului

© Sputnik / Miroslav RotariIgor Dodon
Igor Dodon - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, va participa la o ceremonie în capitala Marii Britanii.

CHIȘINĂU, 8 nov – Sputnik. La invitația noului președinte al Federației Mondiale de Șah (FIDE), Arcadii Dvorkovici, Igor Dodon va întreprinde o scurtă vizită de lucru în Marea Britanie.

Igor Dodon în Moscova - Imagine Simbol - Sputnik Moldova
Politică
În scurt timp, Igor Dodon va pleca iarăși la Moscova

Șeful statului va participa la ceremonia de deschidere a Campionatului Mondial de Șah. Vizita delegației moldovenești se desfășoară cu suportul FIDE.

„De asemenea, la Londra voi avea întrevederi bilaterale cu oficiali britanici, discuții cu experții de la „Chatham House” – cel mai influent centru ”think tank” din Marea Britanie, precum și interviuri cu instituții de presă britanice de top”, a scris Igor Dodon pe pagina sa oficială de Facebook.

Președintele țării a mai menționat că această vizită este deosebit de importantă din punct de vedere al promovării intereselor naționale ale Republicii Moldova și a realizării principalei sarcini strategice: asigurarea echilibrului în politica externă dintre Est și Vest în baza statutului constituțional de neutralitate permanentă.

Fluxul de știri
0