Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Evoluțiile în dosarul transnistrean, analizate la MAEIE

Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Ministrul de Externe și șeful Misiunii OSCE au analizat evoluțiile în procesul de reglementare transnistreană.

CHIȘINĂU, 8 nov – Sputnik. Evoluțiile în procesul de reglementare transnistreană și stadiul actual de implementare a deciziilor protocolare semnate pe parcursul ultimilor doi ani au fost discutate de ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Tudor Ulianovschi, cu șeful Misiunii OSCE în Moldova, Klaus Neukirch.

Здание парламента - Sputnik Moldova
Politică
Evoluțiile în dosarul transnistrean, discutate cu ușile închise în Parlament

Potrivit unui comunicat de presă al MAEIE, oficialii au constatat că există suficient potenţial şi voinţă politică pentru a continua dinamica pozitivă a dialogului. Acest fapt va fi reflectat și în Declaraţia ministerială privind procesul de reglementare transnistreană de la reuniunea Consiliului de Miniştri de la Milano, Italia.

Ministrul moldovean a reiterat deschiderea autorităților moldovenești în identificarea soluţiilor palpabile în dosarul transnistrean şi a confirmat importanţa demarării discuţiilor pe marginea chestiunilor din „coşul trei” de pe agenda de negocieri în formatul „5+2” privind elaborarea şi adoptarea unui statut juridic special pentru Transnistria cu respectarea suveranităţii şi integrităţii teritoriale a Republicii Moldova.

Fluxul de știri
0