Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Studiu: Consumul de lapte în timp ce aveţi gripă - agravează simptomele

Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Consumul de produse lactate poate să agraveze simptomele persoanelor bolnave de gripă, au descoperit cercetători britanici, în urma unui studiu.

BUCUREŞTI, 6 nov – Sputnik, Doina Crainic. Contrar faţă de ceea ce s-a crezut anterior, produsele lactate consumate în timpul unei gripe agravează simptomele acestei boli, au precizat medici britanici într-un articol publicat în revista Laryngoscope.

Посетители на открытии традиционного пивного фестиваля Октоберфест в Мюнхене - Sputnik Moldova
Nou studiu despre beneficiile berii – care tip de bere este însă recomandat

Specialiștii au investigat legătura dintre intensitatea secreţiei de mucus și dezvoltarea bolii din cauza infecției. Este deja cunoscut faptul că enzimele antibacteriene care se află în mucus ucid microbii și protejează individul de gripă.

Totuşi, dacă persoana s-a îmbolnăvit deja, organismul începe să producă prea mult mucus, ceea ce face ca pacientul să tuşească și să răgușească.

Ca parte a experimentului, medicii au invitat să participe 26 de bărbați și 82 de femei care s-au plâns că organismul lor secretă prea mult mucus. Toți participanții au adoptat un regim alimentar fără lactate timp de șase zile.

Vin - Sputnik Moldova
Nou studiu: Consumul moderat de alcool nu are efecte pozitive asupra sănătății

În cea de-a treia zi a experimentului, medicii au început să administreze la jumătate dintre pacienți 350 de mililitri de lapte zilnic, în timp ce al doilea grup a fost invitat să bea aceeași cantitate de lapte de soia.

În același timp, toți pacienții au trebuit să completeze un chestionar, în care se preciza nivelul mucusului și simptomele bolii pe o scară de la 1 la 100.

Experimentul a confirmat faptul că consumul de lapte agravează simptomele bolii, în timp ce persoanele care băuseră lapte de soia au început să se simtă mai bine.

Potrivit specialiștilor, se recomandă renunțarea la produsele lactate atunci când cineva este bolnav de gripă pentru a reduce cantitatea de mucus secretată.

Fluxul de știri
0