Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Operațiune specială a polițiștilor: Ce au găsit în locuința unei tinere din Capitală

© Sputnik / Мирослав Ротарьзадержание нарушитель наручники
задержание нарушитель наручники - Sputnik Moldova
Abonare
O locuitoare a municipiului Chișinău este suspectată de comercializarea drogurilor și etnobotanicelor – aceasta riscă până la șapte ani de închisoare.

CHIȘINĂU, 7 nov – Sputnik. O tânără de 25 ani din Capitală  este cercetată penal pentru Circulația ilegală a drogurilor, etnobotanicelor sau analogilor acestora în scop de înstrăinare.

Ofițerii de investigație ai Direcției de Poliție a municipiului Chișinău, de comun cu polițiștii sectorului Râșcani, au stabilit în urma investigațiilor că suspecta acționa prin intermediul aplicației ”Telegram”, consumatorilor fiindu-le indicat locul de unde pot ridica drogurile comandate în prealabil.

Polițiștii au documentat activitatea infracțională a tinerei timp de două luni, în acest sens fiind efectuate 2 achiziții de control.

”Ulterior, forțele de ordine au efectuat percheziție autorizată în locuința acesteia, unde au fost depistate și ridicate pliculețe de tip zip-lock cu substanță fărămițată cu miros specific, un pachet cu o substanță suspectă, un cântar electronic la scară mică și mijloace bănești obținute în urma comercializării drogurilor”, precizează Poliția Capitalei într-un comunicat.

Actualmente forțele de ordine au acumulat probe concludente care-i demonstrează vinovăția. Pliculețele depistate în urma percheziției au fost ridicate, sigilate și transportate la Centrul tehnico-criminalistic și expertize judiciare a IGP.

Мужчина в наручниках после задержания полицией  - Sputnik Moldova
Societate
Incredibil: Iată ce făcea în Moldova o grupare criminală dirijată din penitenciare

Dacă tânăra ar fi comercializat pliculețele cu substanța fărămițată cu miros specific, aceasta ar fi obținut un profit în sumă de 25 000 lei. Anterior, ea a mai fost în vizorul forțelor de ordine pentru fapte similare.

Acțiunile polițiștilor au avut loc în cadrul unei cauze penale inițiată pentru Circulaţia ilegală a drogurilor, etnobotanicelor sau analogilor acestora în scop de înstrăinare, suspecta fiind reținută pe un termen de 72 ore în Izolatorul Direcției de Poliție a mun. Chișinău. Conform legislației în vigoare, ea riscă închisoare pe un termen de la 3 la 7 ani.

Totodată, forțele de ordine întreprind acţiuni speciale de investigații suplimentare în vederea stabilirii tuturor circumstanțelor și persoanelor implicate.

Fluxul de știri
0