Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

O femeie a fost reținută în Londra după ce a cheltuit 20 de milioane într-un magazin

© Sputnik / Максим Богодвид / Accesați arhiva multimediaDolari SUA - Imagine Simbol
Dolari SUA - Imagine Simbol - Sputnik Moldova
Abonare
În Londra a fost reținută o femeie din Azerbaidjan care a cheltuit într-un magazin peste 20 milioane de dolari.

CHIȘINĂU, 7 nov – Sputnik. Soția fostului șef al Băncii Internaționale a Azerbaidjanului, Jahangir Hajiyev - Zamira Hajiyeva, a fost arestată în Londra, fiind acuzată de spălare de bani, acum fiind examinată procedura de extrădare în Azerbaidjan, anunță RIA Novosti, cu referința la propriile surse în Baku.

Банкноты номиналом 200 лей - Sputnik Moldova
Cum și de unde au primit aproape 100 de milioane de dolari unii moldoveni doar într-o lună

Hajiyev a devenit primul cetățean străin împotriva căruia este aplicată noua lege privind la spălarea de bani adoptată în Marea Britanie. Anterior, presa britanică a anunțat că National crime agency (NCA) a confiscat bijuterii în valoare de 400 mii lire sterline (523 de mii de dolari), care aparțin Zamirei Hajiyeva. Măsura dată a fost luată în cadrul procedurii de verificare a provenienței banilor femeii, care se presupune că a cheltuit peste 16 milioane de lire sterline (20,7 milioane dolari) în magazinul londonez Harrods. Autoritățile britanice îi cer lui Hajiyeva să explice de unde a luat bani pentru achiziționarea în Londra a unui imobil în valoare de 22 de milioane de lire sterline (28,5 milioane dolari).

“Hajiyeva a fost arestată în baza legii pentru combaterea legalizării resurselor financiare dobândite ilegal, de către Agenția pentru Combaterea Crimei a Marii Britanii, iar acum se examinează procedura de extrădare în Azerbaidjan”, a specificat sursa.

Mascat CNA НАЦ - Sputnik Moldova
Societate
Bani, imobile, automobile, arme: Averea impresionantă a fostului șef de la ”Lăstăraș”

Jahangir Hajiyev este fostul președinte al Băncii Internaționale a Azerbaidjanului, care a fost condamnat la 15 ani închisoare de o instanță de judecată din Baku pentru infracțiuni grave în octombrie 2016, fiind găsit vinovat de fraude financiare.

Ancheta a stabilit că președintele băncii, Hajiyev, în complicitate cu alte persoane a creat și condus un grup criminal. Potrivit MAI a Azerbaidjanului, abuzând de funcția deținută, acesta a dispus deschiderea pe numele lui și a membrilor familiei lui, precum și altor persoane, conturi bancare pe care au fost transferate sume mari de bani.

Fluxul de știri
0