Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Declarație: Uniunea Europeană, vulnerabilă în fața unor sancțiuni economice

© Sputnik / Алексей Витвицкий / Accesați arhiva multimediaфлаг Евросоюза
флаг Евросоюза - Sputnik Moldova
Abonare
Șeful diplomației germane consideră că există un principiu de funcționare a blocului comunitar, care îl face foarte vulnerabil.

CHIȘINĂU, 3 sep — Sputnik. Uniunea Europeană trebuie să renunțe la adoptarea de decizii prin consens, altfel ea este într-o situație absolut nefavorabilă în raport cu SUA, a declarat ministrul de externe german, Heiko Maas, pentru Bild.

UE, tensiuni. Poză simbol - Sputnik Moldova
Uniunea Europeană: Vom insista ca tarifele americane la oțel și aluminiu să fie anulate

”În cazul sancțiunilor economice sau a tarifelor vamale nu face să stăm ca iepurașii în fața șarpelui boa”, a spus diplomatul.

El a subliniat că nu poate fi vorba despre o dezbinare în sânul blocului comunitar, amintind despre riposta solidară la măsurile restrictive ale Washingtonului și ieșirea SUA din acordul nuclear cu Iranul. Totodată, principiul unanimității induce anumite tensiuni și din aceste considerente ar trebui să fie abandonat.

Anterior Maas a criticat praciticile comerciale ale partenerilor de peste ocean, afirmând că războiul economic dintre America și China amenință Germania, iar dorința Casei Albe de a exercita influență asupra pieței energetice europene prin sancțiuni împotriva Rusiei a calificat-o drept inacceptabilă.

Fluxul de știri
0