Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Șocant: Șofer de microbuz, prins beat la volan

© Sputnik / Miroslav RotariTransport public
Transport public  - Sputnik Moldova
Abonare
Un șofer de microbuz a fost oprit de polițiști pentru documentare însă oamenii legii au simțit un miros puternic de alcool care vedea de la acesta.

CHIȘINĂU, 6 nov – Sputnik. Angajații Inspectoratului Național de Patrulare au oprit un șofer de pe ruta Chișinău - Dubăsari pentru a-i verifica actele.

Accident în Chișinău  - Sputnik Moldova
Societate
Detalii în cazul polițistului care, după accident, a mutat cadavrul pasagerului la volan

În timpul controlului, polițiștii de patrulare au simțit un miros specific de alcool. Fiind supus testului alcoolscopic, s-a constatat că conducătorul auto avea 0,18 mg/l în aerul expirat. Astfel, acesta a fost înlăturat de la volanul autocarului, fiindu-i întocmit un proces-verbal.

Menționăm că șoferul în vârstă de 51 ani se îndrepta spre orașul Dubăsari pentru a-i lua pe angajații unei întreprinderi. Conform legislației, conducerea mijlocului de transport în stare de ebrietate alcoolică medie se sancționează cu o amendă de până la 25 de mii de lei cu privarea dreptului de a conduce vehicule pe un termen de la 2 la 3 ani;

O tânără a uitat un obiect prețios în microbuz: Iată despre ce este vorba>>>

Aflarea la volan în stare avansată de ebrietate se pedepsește cu amendă de până la 42 de mii 500 de lei sau cu muncă neremunerată cu privarea dreptului de a conduce vehicule pe un termen de la 3 la 5 ani.

INP le reamintește șoferilor că, începând cu data 14 decembrie 2018, șoferii prinși în stare de ebrietate la volanul mașinii vor rămâne fără permis de conducere, fiindu-le suspendat dreptul de conducere pe perioada examinării cauzei în instanță.

Fluxul de știri
0