Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Detalii în cazul polițistului care, după accident, a mutat cadavrul pasagerului la volan

© SputnikAccident în Chișinău
Accident în Chișinău  - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Procuratura municipiului Chișinău a finalizat urmărirea penală și a expediat în judecată dosarul de învinuire a bărbatului care, după ce a provocat un accident, a mutat cadavrul pasagerului la volan.

CHIȘINĂU, 30 oct – Sputnik. Polițistul de patrulare care, acum un an, a urcat beat la volan și a comis un accident rutier soldat cu decesul unui pasager, va compărea pe banca acuzaților. Procuratura municipiului Chișinău a finalizat urmărirea penală și a expediat dosarul de învinuire a acestuia în judecată.

Accident rutier - Sputnik Moldova
Societate
A produs un accident în care a murit un om și a pus cadavrul la volan – Detalii

Amintim că, pentru a scăpa de pedeapsă, până la venirea grupului de cercetare la fața locului, poliţistul a mutat cadavrul pasagerului la volan, încercând să inducă în eroare oamenii legii.

Tragedia s-a produs în seara zilei de 11 iunie 2017, când poliţistul a urcat beat la volanul unui BMW, având şi doi pasageri la bord. Deplasându-se cu viteză sporită pe drumul R2, din direcția satului Chetrosu, raionul Anenii Noi în direcția Capitalei, acesta s-a angajat într-o depăşire însă a pierdut controlul volanului tamponând lateral o altă maşină de model ”Toyota Prius” care circula din aceiaşi direcţie. După impact, BMW-ul a derapat de pe carosabil și s-a răsturnat, fiind proiectat într-un copac.

În urma impactului, ambele autoturisme au fost avariate, iar unul dintre pasagerii BMW-ului, în vârstă de 26 de ani, militar în cadrul Ministerului Apărării, a fost aruncat pe carosabil, primind vătămări corporale care au dus la deces.

Accident rutier  - Sputnik Moldova
Societate
Accident grav la Stăuceni: O tânără a ajuns la spital – Foto

Pentru a muşamaliza cazul şi a scăpa de răspundere penală, poliţistul a mutat corpul neînsufleţit al pasagerului la volan, pentru a crea impresia că, de fapt, victima ar fi condus mijlocul de transport în momentul impactului.

Existând suspiciuni cu privire la circumstanţele expuse de către poliţist, procurorii au dispus efectuarea expertizei ADN în România, la dispoziţia experţilor fiind puse mostre de probe biologice prelevate de la faţa locului. Recent, concluziile experţilor români au confirmat bănuiala procurorilor, fiind constatat că anume poliţistul se afla la volanul maşinii în momentul impactului.

Accident cumplit în Rusia cu implicarea unui microbuz plin cu moldoveni>>>

Astfel, după ce au venit rezultatele expertizei, poliţistul de patrulare a fost reţinut de către procurori, fiindu-i înaintată învinuirea pentru încălcarea regulilor de securitate a circulaţiei de către persoana care conduce mijlocul de transport, soldată cu decesul unei persoane, acțiune săvârșită în stare de ebrietate. La demersul procurorului, acesta a fost plasat în arest, iar dacă vina lui va fi demonstrată, el riscă închisoare de la 4 la 8 ani cu privarea de dreptul de a conduce mijloace de transport pe un termen de la 4 la 5 ani.

Totodată, procurorii examinează şi urmează să dea calificare acţiunilor altor persoane care au contribuit la ascunderea adevărului pe caz. 

Fluxul de știri
0