Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Reducerea prețului la gazele naturale, un subiect discutat de Igor Dodon cu Vladimir Putin

© Sputnik / Miroslav RotariПрезидент Игорь Додон
Президент Игорь Додон  - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a abordat în cadrul întrevederii din 31 octombrie de cu președintele rus, Vladimir Putin, subiectul reducerii prețului la gazele naturale livrate de Gazprom țării noastre.

CHIȘINĂU, 6 nov – Sputnik. Președintele moldovean a declarat nui post de televiziune de la Chișinău că a abordat subiectul reducerii prețului pentru gazele naturale atât cu președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, cât și cu președintele concernului Gazprom, Alexei Miller.     

Igor Dodon și Vladimir Putin - Sputnik Moldova
Politică
Igor Dodon, despre rezultatele întrevederii cu Vladimir Putin - detalii

 

"Eu am discutat de câteva ori subiectul prețului gazului natural livrat Republicii Moldova de către Federația rusă și cu domnul Putin, și cu domnul Miller, președintele Gazpromului. Evident că am discutat acest subiect și în carul ultimei vizite oficiale (31 octombrie – 1 noiembrie – n.n.). Ei sunt gata să examineze posibilitatea de a face unele reduceri la prețul de livrare a gazului în Republica Moldova. Și eu cred că lucrul acesta este foarte real, mai ales că Republica Moldova a devenit țară observator în cadrul uniunii Eurasiatice", a declarat Igor Dodon.   

Șeful statului a menționat însă că în curând va pleca la Sanct Petersburg, unde va participa la reuniunea Consiliului superior al Uniunii Eurasiatice la nivel de președinți de state, unde republica Moldova are statut de observator.

"Eu am depus foarte multe eforturi în acest sens, și în luna mai, în data de 14 mai,  Republica Moldova a devenit prima țară care a primit statului de observator în cadrul Uniunii Eurasiatice. Pe șase decembrie, la Sanct Petersburg, va avea loc reuniunea Consiliului superior al Uniunii Eurasiatice la nivel de președinți de state. Pe lângă cele 5 state care sunt membre și fondatori ale Uniunii Eurasiatice, noi am fost invitați în calitate de unic observator", a precizat Dodon.

El a mai menționat că aceasta este o oportunitate pentru Republica Moldova: "Este o oportunitate foarte bună și nu este doar posibilitatea de a acea întrevederi cu omologii mei din Rusia, Kazahstan, Bielorusia, Armenia, Kirghizia, dar este și posibilitatea de a discuta despre deschiderea pieței pentru produsele noastre. Dar și de a discuta despre produsele energetice și subiectele migraționale".  

Встреча президента РФ В. Путина с президентом Молдавии И. Додоном - Sputnik Moldova
Politică
Dodon a discutat cu Putin problema transnistreană

"Iată, în contextul Uniunii Eurasiatice, am discutat cu domnul Miller anterior și cu domnul Putin pe parcursul ultimelor întrevederi posibilitatea de a obține pe viitor un preț mai mic. Noi discutat despre reducerea prețului cu 25-30 la sută. Aceasta ar avea un impact foarte mar pentru consumatorii finali din Republica Moldova și sper că acest lucru va fi posibil. Dar din nou, aceasta depinde foarte mult de rezultatele alegerilor din 24 februarie. Dacă va fi o politică prietenoasă față de partenerii noștri, nu doar din Federația Rusă, dar și din Uniunea Eurasiatică, din CSI, evident că vom putea obține și acest rezultat care va fi resimțit te toți cetățenii republicii Moldova pentru că vor plăti mai puțin", a precizat președintele Republicii Moldova, Igor Dodon.     

Fluxul de știri
0