Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Propunere de la Moscova: Excludeți Statele Unite ale Americii din NATO

Abonare
Cea mai simplă cale de creare a unei structuri militare comune europene este excluderea SUA din NATO, consideră deputatul rus Andrei Krasov.

CHIȘINĂU, 6 nov – Sputnik. În locul creării în Europa a unei organizații militare – „armata europeană”, independentă de SUA, așa cum a propus președintele Franței, Emmanuel Macron, statele europene ar putea exclude SUA din NATO, consideră primul adjunct al președintelui comisiei Dumei de Stat pentru Apărare, Andrei Krasov, potrivit RIA Novosti.

NATO - Sputnik Moldova
Opinia expertului: NATO se pregătește de un război cu Rusia

Anterior, într-un interviu oferit postului de radio Europe 1, Macron a propus crearea unei armate europene independente de SUA, inclusiv pentru asigurarea securității cibernetice. Președintele francez a subliniat că în prezent Europa se confruntă cu mai multe tentative de imixtiune în procesele democratice interne și spațiul cibernetic.

„Există deja o astfel de organizație pretins de apărare precum NATO, din care fac parte toate statele Europei de Vest și de Est. Poate ar fi mai simplu să fie excluse SUA, luând în considerație că sunt instabile și diseminează doar răul și războaiele în întreaga lume? Ar putea fi excluse și alte state de dincolo de ocean. Sincer vorbind, e o opțiune a acelor state din Europa, care doresc să se izoleze de celelalte”, a declarat Krasov pentru RIA Novosti.

Трибуна в зале для пресс-конференций штаб-квартиры НАТО - Sputnik Moldova
Opinie: Extinderea NATO poate provoca un conflict - află despre ce țară este vorba

În același timp, el a subliniat că NATO reprezintă cea mai puternică organizație militară din Europa, iar în legătură cu acest fapt apare întrebarea – ce rost are crearea unei alte structuri?

“Partenerii occidentali s-au trezit și văd că politica SUA nu este îndreptată spre consolidarea păcii și stabilității. Dimpotrivă, dăunează... E o tentativă de preluare a inițiativei Germaniei, SUA, de preluare a inițiativei pentru a fi primul în crearea unei armatei europene. Totuși, ideea nu este una nouă, a fost utilizată și în trecut de politicienii europeni. Aici apare o întrebare: de ce și cu ce scop?”, a adăugat parlamentarul.

Fluxul de știri
0