Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Opinia expertului: NATO se pregătește de un război cu Rusia

© AP Photo / Jonathan ErnstNATO
NATO - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Declarațiile șefului Statului Major Internațional al NATO, Jan Broeks, despre necesitatea perfecționării logisticii în Europă demonstrează existența unor pregătiri de un război cu Rusia, consideră expertul militar Igor Korotchenko.

CHIȘINĂU, 5 nov – Sputnik. Declarațiile șefului Statului Major Internaţional al NATO, general-locotenentul, Jan Broeks, despre necesitatea perfecționării logisticii alianței în Europa relevă o intensificare a pregătirii blocului Nord-Atlantic de un război cu Rusia – răspunsul Moscovei la astfel de planuri agresive va fi unul chibzuit și asimetric, a declarat duminică agenției RIA Novosti redactorul-șef al revistei “Naționalnaya Oborona”, Igor Korotchenko.

Трибуна в зале для пресс-конференций штаб-квартиры НАТО - Sputnik Moldova
Opinie: Extinderea NATO poate provoca un conflict - află despre ce țară este vorba

Într-un interviu oferit revistei Defense News, Broeks a declarat că în cazul unei ciocniri cu Rusia, statele europene – membre ale NATO se vor confrunta cu probleme serioase legate de logistică. Generalul a menționat că este necesară mărirea capacității a principalelor porturi, identificarea autostrăzilor care vor face față masei tehnicii militare.

“Astfel de declarații demonstrează că NATO continuă pregătiri de război, în ritmuri rapide. Declarațiile lui Broeks reprezintă un îndemn de a elimina toate piedicile pentru crearea condițiilor, în caz de necesitate, asigurarea unei logistici funcționale și a unei desfășurări de trupe ale forțelor Alianței în apropierea frontierelor cu Rusia. Evident, aceste îndemnuri vor fi realizare sub formă de decizii concrete, ceea ce este foarte periculos”, a menționat Korotchenko.

Comandamentul militar-politic rus nu va ignora astfel de declarații, subliniază expertul, precum și acțiunile practice ulterioare ale NATO, iar măsurile de răspuns vor avea un caracter asimetric și chibzuit, pentru că astăzi Moscova nu trebuie să intre într-o cursă a înarmărilor, așa cum își propune Occidentul.

NATO - Imagine Simbol - Sputnik Moldova
Expert: Amplasarea unei baze militare a SUA în apropierea Rusiei este o idee proastă

“Presupun că răspunsul Rusiei va fi unul asimetric, în același timp cu implicarea a resurselor minime – nu ne putem permite o aventurare într-o cursă a înarmărilor, însă nu putem ignora planurile NATO”, a spus Korotchenko.

Expertul este de părere că în circumstanțele existente Rusia trebuie să sporească producția rachetelor Kalibr, care pot fi amplasate pe diferite purtătoare maritime.

În acest fel, Rusia își va mări potențialul strategic nuclear de reținere, care ar putea fi o garanție de securitate, alături de triada nucleară.

Fluxul de știri
0