Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

PCCOCS face bilanțul perchezițiilor: Câte persoane au fost reținute

Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
PCCOCS a efectuat peste 20 de percheziții la birourile de Înmatriculare a Transportului Auto din Chișinău și din sudul Moldei.

CHIȘINĂU, 6 nov – Sputnik. În urma perchezițiilor PCCOCS la birourile de Înmatriculare a Transportului Auto din Chișinău și sudul Moldova au fost reținute trei persoane, iar alte 16 au fost escortate pentru audieri. În cadrul perchezițiilor au fost depistate și ridicate certificate de înmatriculare, ordine de plată, rapoarte de inspecție tehnică periodică, contracte de vânzare-cumpărare care conțin semne de falsificare, acte de ciornă, mijloace financiare necontabilizate.

Amintim că astăzi Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale a efectuat 20 de percheziții la mai multe Birouri de Înmatriculare a Transportului Auto din municipiul Chișinău și din sudul Republicii Moldova și la Stații de testare auto a vehiculelor. Este vorba de o cauză penală pornită pe fapte de abuz de serviciu în proporții deosebit de mari precum și confecționarea și folosirea documentelor false.

Чиновник - Sputnik Moldova
Societate
Grav: Încă un caz de corupție cu implicarea unui funcționar. Iată ce a făcut

Conform materialelor cauzei, în perioada anilor 2017-2018, funcționari publici din cadrul Agenției Servicii Publice (experți tehnici în cadrul Birourilor Înmatriculare și experți tehnici din cadrul Stațiilor de Testare a Transportului) au creat o schemă infracțională de falsificare a actelor oficiale ce țin de procedura de înmatriculare/reînmatriculare a mijloacelor de transport precum și testarea tehnică. Indivizii și-au însușit mijloacele bănești destinate achitării impozitelor în bugetul de stat (taxa pentru folosirea drumurilor de către autovehiculele din Republica Moldova).

Până în acest moment au fost identificate aproximativ 500 de cazuri de neachitare a taxei pentru folosirea drumurilor. Prejudiciul cauzat este estimat la aproximativ un milion de lei. Temei pentru sesizare au fost materialele remise de conducerea Agenției Servicii Publice, care pe parcursul efectuării urmăririi penale, au conlucrat cu procurorii în vederea cercetării circumstanțelor cazului.

Revoltător: Iată ce le-a făcut unor minore un avocat din Capitală>>>

Dacă vor fi găsiți vinovați pentru comiterea infracțiunii de abuz de serviciu aceștia riscă o pedeapsă de până la 6 ani de închisoare cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții pe un termen de până la 10 ani.

Fluxul de știri
0