Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Grav: Încă un caz de corupție cu implicarea unui funcționar. Iată ce a făcut

© Fotolia / zest_marinaЧиновник
Чиновник - Sputnik Moldova
Abonare
Un funcționar va fi judecat pentru abuz în serviciu după ce ar fi ”ajutat” peste 300 de oameni să obțină ilegal permis de conducere.

CHIȘINĂU, 20 oct — Sputnik. Un funcționar este învinuit de abuz în serviciu. Procuratura Anticoruție a transmis în instanță cauza penală a unui angajat, responsabil de calificare a conducătorilor auto din Capitală, din cadrul Departamentului înmatriculare a mijloacelor de transport și calificare a conducătorilor auto a Agenției Servicii Publice.

Potrivit procurorilor, în perioada noiembrie 2017 — februarie 2018, funcționarul care era și membru al Comisiei de examinare a conducătorilor auto, ”a simulat susţinerea probelor teoretice şi practice, prin introducerea răspunsurilor corecte, dictarea în şoaptă, sugerarea prin gesturi a acestora sau chiar susținerea testelor în locul solicitanților”, în timpul desfăşurării probelor pentru obţinerea permisului de conducere.

Pașaport - Sputnik Moldova
Societate
Cu plată și cu permis special: Reguli noi pentru moldovenii care vor intra în UE

Oamenii legii au constatat că astfel el a "ajutat" peste 300 de persoane să-și obțină permisul de conducere.

pe acest caz a fost pornită o cauză penală pentru abuz în serviciu, fiind liberat provizoriu sub control judiciar, iar dacă instanța îl va găsi vinovat, acesta riscă o amendă de până la 117 mii 500 de lei sau cu închisoare de la 2 la 6 ani, în ambele cazuri cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii pe un termen de la 5 la 10 ani.

Precizăm că, în vederea reparării prejudiciului cauzat, a fost aplicat sechestru pe bunurile inculpatului în sumă de 96558 lei.

Fluxul de știri
0