Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Antreprenorii din Dubai și-ar putea deschide afaceri în Moldova

Abonare
Chiril Gaburici: Moldova trebuie să devină un teren neutru, în care marii investitori pot veni să facă afaceri într-un mediu economic corect, indiferent de viziunile politice, strategice sau regionale.

CHIȘINĂU, 5 nov – Sputnik. Ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, se află într-o vizită de lucru în Emiratele Arabe Unite. La Dubai, Gaburici a avut o întrevedere cu Directorul General Executiv al Centrului Financiar Internațional Dubai, Arif Amiri. Discuțiile au vizat potențialul investițional oferit de Republica Moldova.

”Țara noastră trebuie să devină un teren neutru, în care marii investitori pot veni să facă afaceri într-un mediu economic corect, indiferent de viziunile politice, strategice sau regionale. În acest sens, vom învăța și din experiența Emiratelor Arabe Unite, alături de cea a țărilor Uniunii Europene sau Statelor Unite ale Americii”, a declarat Gaburici.

Arif Amiri a declarat că țara noastră oferă un șir de facilități pentru afaceri în diverse sectoare. Acesta a analizat oportunitățile de parteneriate de afaceri, precum și proiectele investiționale ale Republicii Moldova, care ar putea prezenta interes pentru oamenii de afaceri din EAU.

Monument edificat în cinstea fondării statului federativ Emiratele Arabe Unite - Sputnik Moldova
Moldova și Emiratele Arabe Unite, interesate în consolidarea relațiilor economice

Centrul Financiar Internațional Dubai a fost fondat în anul 2002.  Peste 2 mi ide companii sunt membre ale acestui Centru.  DIFC reprezintă o platformă stabilă și sigură pentru întreprinderi și instituții financiare pentru a accesa piețele emergente din Orientul Mijlociu, Africa și Asia de Sud.  DIFC găzduiește mii de instituții financiare, inclusiv fonduri de investiții și investitori privați și companii multinaționale, puncte de vânzare cu amănuntul, cafenele, restaurante, spații rezidențiale, spații verzi publice, hoteluri și galerii de artă. Acesta a devenit al cincilea cel mai mare centru financiar la nivel mondial și întrunește cele mai mari bănci din lume, inclusiv băncile reprezentative din China, Uniunea Europeană, India, Rusia.

Fluxul de știri
0