Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Interceptarea unui avion spion al SUA deasupra Mării Negre - Moscova dă detalii - Video

© Sputnik / Vitaliy Timkiv / Accesați arhiva multimediaSu-27 - Imagine Simbol
Su-27 - Imagine Simbol - Sputnik Moldova
Abonare
Ministerul rus al Apărării a furnizat detalii cu privire la interceptarea unui avion american de spionaj de către un Su-27 deasupra Mării Negre. Totodată, responsabilii din domeniul rus al apărării au dezmințit declarația americanilor că avionul de luptă rusesc s-a apropiat de avionul american într-un mod periculos.

CHIȘINĂU, 6 nov - Sputnik. Sukhoi Su-27 rusesc, care a interceptat luni un avion de recunoaștere ЕР-3Е Aries al Marinei americane, lângă frontiera rusă de la Marea Neagră, a păstrat o distanță rezonabilă, a afirmat Ministerul rus al Apărării.

Su-35 - Sputnik Moldova
Rusia
Forțele aerospațiale rusești, dotate cu peste 60 de avioane Su-35 - „coșmar” pentru SUA

"Serviciile de control al spațiului aerian au detectat o țintă aeriană neidentificată peste apele internaționale ale Mării Negre la data de 5 noiembrie, la ora 10:00. Aeronava se apropia de spațiul aerian rusesc. Un luptător Su-27 a decolat de pe un aeroport din apropiere pentru a intercepta aeronava. Era un EP-3R Aries al Marinei SUA. Echipajul avionului de luptă a anunțat că a identificat avionul de recunoaștere american înainte de a-l escorta pentru a împiedica să încalce granița cu Rusia, respectând în același timp standardele de securitate", a afirmat Ministerul.

Potrivit instituției, când aeronava americană a schimbat cursul și s-a îndepărtat de granița rusă, avionul de luptă rusesc Su-27 a revenit pe aeroportul său.

Comandamentul Marinei SUA în Europa și Africa a declarat anterior că a fost o interceptare "periculoasă" a avionului său EP-3E Aries de către un Su-27 rusesc deasupra Mării Negre.

SUA au făcut public un video cu acest incident. 

#BREAKING: U.S. EP-3 intercepted in the #BlackSea by Russian SU-27 putting at risk pilots and crew. #USNavy aircraft was operating in accordance with international law and did not provoke this Russian activity. — https://t.co/7xWaf3vmgc pic.twitter.com/eFhQGutZhr

​De asemenea, armata SUA a precizat că acțiunile avionului rusesc au provocat turbulențe și vibrații pentru echipajul avionului spion. În declarația oficială se menționează că EP-3E Aires american nu a provocat Su-27 rusesc și a cerut tuturor țărilor să adere la Acordul din 1972 pentru prevenirea incidentelor pe și peste mări.

În ultimele luni a existat o creștere a zborurilor avioanelor de spionaj străine în apropierea frontierelor ruse. În septembrie, o dronă de recunoaștere americană a urmărit trecerea navelor flotei maritime ucrainene sub Podul Crimeei. Ministerul rus al Apărării a cerut în mod repetat Pentagonului să oprească zborurile acestor dispozitive de-a lungul frontierelor rusești, dar partea americană refuză să facă acest lucru.

Fluxul de știri
0