Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Emmanuel Macron vrea o „armată europeană” care să apere Europa, inclusiv de SUA

© AFP 2024 / Daniel MIHAILESCUEmmanuel Macron
Emmanuel Macron - Sputnik Moldova
Abonare
Emmanuel Macron s-a pronunțat pentru înființarea unei armatei europene, capabile să apere Europa inclusiv de Statele Unite.

CHIȘINĂU, 6 nov – Sputnik. Președintele Franței, Emmanuel Macron, a propus crearea unei “armate europene”, independente de SUA.

Nu-i vom putea apăra pe europeni dacă nu vom decide crearea unei adevărate armate europene. Trebuie să avem o Europă capabilă să se apere de una singură, fără ajutorul Statelor Unite, a declarat Macron în cadrul unui interviu la radio Europe 1.

Emmanuel Macron și Vladimir Putin - Sputnik Moldova
Macron vrea o nouă „arhitecturi de securitate" în Europa alături de Rusia

Președintele francez a subliniat că astăzi Europa se confruntă cu mai multe tentative de imixtiune în procesele ei democratice interne și spațiul cibernetic.

“Trebuie să ne apărăm! De China, Rusia și chiar de Statele Unite”, a conchis Macron.

Politicienii europeni s-au pronunțat cu mai multe ocazii în favoarea unei armate a Uniunii Europene. Așa comisarul european pentru buget, Günther Oettinger, declarase că visează la înființarea unei armate „care să aibă o responsabilitate comună pentru susținerea democrației, drepturilor omului și libertăților în Europa și în misiunile externe”.

Fluxul de știri
0