Виноградник - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Moldova și Emiratele Arabe Unite, interesate în consolidarea relațiilor economice

© Sputnik / Юрий Абрамочкин / Trecere la banca de fotografiiMonument edificat în cinstea fondării statului federativ Emiratele Arabe Unite
Monument edificat în cinstea fondării statului federativ Emiratele Arabe Unite - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Ministrul Economiei și Infrastructurii va participa la Forumul de afaceri din Emiratele Arabe Unite.

CHIȘINĂU, 8 mai – Sputnik. În zilele de 8-9 mai, la Dubai, Emiratele Arabe Unite, are loc Forumul de afaceri moldo-emiratez. Republica Moldova va fi reprezentată la acest eveniment de ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, secretarii de stat Vitalie Iurcu și Serghei Bucataru.

Ministrul Economiei al Emiratelor Arabe Unite, Sultan bin Saeed Al Mansouri - Sputnik Moldova
Politică
Filip îi invită pe arabii din Emirate să participe la privatizările din Moldova

Potrivit unui comunicat al Ministerului Economiei și Infrastructurii, pe parcursul a două zile, ministrul Gaburici va avea întrevederi oficiale cu omologul său din Emiratele Arabe Unite Sultan bin Saeed Al Mansoori și cu președintele Camerei de Comerț „Sharjah”, Abdullah Sultan Al-Owais.

Agenda Forumului moldo-emiratez include sesiuni de prezentare a oportunităților investiționale și schimburilor comerciale, discuții bilaterale, vizite de studiu la asociații de afaceri, companii, zone economice libere și parcuri industriale. De asemenea, vor fi discutate subiecte precum Acordul de Liber Schimb, liberalizarea regimului de vize, deschiderea căilor aeriene directe.

Ministrul moldovean va vorbi despre prioritățile Guvernului Republicii Moldova în domeniul atragerii investițiilor în economia națională și promovarea exporturilor. De asemenea, în cadrul Forumului vor fi prezentate proiectele investiționale ale Organizației de Atragere a Investițiilor și Promovare a Exportului din Moldova (MIEPO), dar și istoriile de succes ale investitorilor străini în Republica Moldova.

 

Fluxul de știri
0