Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Xi Jinping și Donald Trump, în pregătiri: Cei doi lideri se vor întâlni în Argentina

© AFP 2024 / PHILIPPE WOJAZERLideri G20 - Imagine Simbol
Lideri G20 - Imagine Simbol - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele SUA și liderul Chinei vor avea o întrevedere bilaterală oficială în cadrul summitului G20.

CHIȘINĂU, 1 nov – Sputnik. Dialogul liderilor SUA și Chinei la summitul G20 din Argentina va avea un caracter oficial, iar în cadrul negocierilor se preconizează să fie abordate divergențele comerciale, a anunțat joi consilierul lui Trump pentru Economie, Lawrence Alan Kudlow.

„În realitate vor fi niște negocieri bilaterale oficiale, s-a vorbit chiar și despre o cină, nu știu”, a spus consilierul președintelui într-un interviu pentru Washington Post.

Armata Chineză - Imagine Simbol - Sputnik Moldova
Declarație: Un război între SUA și China este foarte probabil

Summitul G20 va avea loc la Buenos Aires pe 30 noiembrie – 1 decembrie, iar anterior Kudlow spusese că președintele american și președintele Chinei vor avea la summitul G20 o întâlnire „de scurtă durată”.

Kudlow a subliniat că liderul american are relații bune cu omologul său chinez și doar ei sunt în măsură să se înțeleagă asupra unor probleme esențiale.

Fiind întrebat dacă este posibilă încheierea unei păci în disputele comerciale, Kudlow a răspuns: “Nu pot să vă răspund la această întrebare. Programul negocierilor a fost pus în discuție de ambele tabere. Cred că acesta va include și comerțul, însă nu sunt sigur sută la sută și nu vreau să anticipez nimic”.

Joi, președintele Trump a anunțat că a purtat discuții telefonice “lungi și bune” cu președintele Chinei, Xi Jinping, despre comerț și problema Coreei de Nord.

Fluxul de știri
0