Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Declarație: Un război între SUA și China este foarte probabil

© REUTERS / Damir SagoljArmata Chineză - Imagine Simbol
Armata Chineză - Imagine Simbol - Sputnik Moldova
Abonare
Peste 15 ani SUA ar putea fi implicate într-un război cu China, susține generalul american în retragere, Ben Hodges.

CHIȘINĂU, 26 oct – Sputnik. General-locotenentul armatei SUA în retragere, fostul comandant al forțelor terestre în Europa, Ben Hodges, a declarat la Forumul pentru Securitate din Varșovia că probabilitatea declanșării unui război cu China în următorii 15 ani este foarte mare, transmite Sputnik International.

Fostul general a îndemnat Europa să acorde o atenție mai mare propriei securități, pentru că SUA se vor concentra asupra regiunii Oceanului Pacific și „amenințării chineze”.

Armata SUA - Sputnik Moldova
Jumătate dintre militarii SUA sunt siguri de izbucnirea unui război de proporții

„Statele Unite au nevoie de un pilon european foarte puternic. Cred că peste 15 ani – nu este inevitabil, însă există o mare probabilitate ca SUA să ajungă într-o stare de război cu China”, a declarat generalul.

Hodges a adăugat că, în pofida schimbării priorităților geopolitice, angajamentul SUA față de Alianța Nord-Atlantică rămâne unul de nezdruncinat.

Potrivit unui sondaj realizat de Military Times, mai mult de jumătate dintre militarii americani consideră că țara lor va fi implicată într-un război de proporții.

Fluxul de știri
0