Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Important pentru proprietarii de vehicule Toyota: Compania recheamă 1,6 milioane de mașini

© Sputnik / Михаил Воскресенский / Accesați arhiva multimediaToyota
Toyota - Sputnik Moldova
Abonare
Un producător auto aflat în Top 10 cele mai bine vândute branduri din România recheamă masiv mașini la service.

CHIȘINĂU, 3 nov – Sputnik. Constructorul auto japonez Toyota a anunţat că va rechema la service un număr de 1,6 milioane de vehicule vândute în toată lumea, din cauza unor probleme la airbag, o nouă lovitură pentru cel mai mare constructor auto nipon după alte două retrageri demarate începând din luna septembrie

Volvo ХС90, imagine de arhivă - Sputnik Moldova
Societate
Iată care este cea mai sigură mașină din lume, singura în care nu a murit nicio persoană

Într-un prim caz, Toyota a explicat că a decis să recheme la service 1,06 milioane de automobile, dintre care 946.000 vândute în Europa, în principal modelele Avensis şi Corolla, pentru înlocuirea airbagului.

„Există riscul producerii unui scut circuit intern care poate afecta sistemul airbagului”, a explicat constructorul auto nipon, conform Agerpres

De asemenea, compania japoneză a lansat o altă rechemare pentru 600.000 de automobile, dintre care 255.000 de unităţi în Europa. În cazul acestor vehicule, trebuie instalat un nou sistem de umflare a airbagului pe partea pasagerului. Sistemul actual produs de Takata "prezintă un risc de activare anormală în caz de accident", explică constructorul auto.

Эвакуированный автомобиль - Sputnik Moldova
Societate
Ai o mașină care a fost dată în căutare. Vezi ce ți-au pregătit autoritățile

Aceasta este a treia acţiune de rechemare la service lansată de Toyota în două luni. La începutul lunii septembrie, compania a rechemat la service un număr de 1,03 milioane de vehicule hibride, inclusiv modelul Prius, vândute în Japonia, America de Nord şi Europa, din cauza unei probleme de cablaj care poate provoca, în anumite condiţii de uzură, un scurt circuit.

O lună mai târziu, Toyota a rechemat la service alte 2,43 milioane de automobile hibride din cauza unei anomalii la dispozitivul de protecţie (failsafe), care ar putea provoca oprirea automobilului.

Fluxul de știri
0