Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ai o mașină care a fost dată în căutare. Vezi ce ți-au pregătit autoritățile

© Sputnik / Rodion ProcaЭвакуированный автомобиль
Эвакуированный автомобиль - Sputnik Moldova
Abonare
Posesorii autovehiculelor anunțate în căutare își vor obține mai repede mașinile reținute de autorități.

CHIȘINĂU, 30 oct – Sputnik. Executorii judecătorești vor fi obligați să ridice mijloacele de transport declarate în căutare, în termen de trei zile lucrătoare, din momentul comunicării reţinerii de către organele afacerilor interne.

Oraș noaptea, circulația transportului, automobile - Sputnik Moldova
Societate
De săptămâna viitoare, șoferii din Moldova vor fi opriți de poliție dacă nu vor face asta

Potrivit unei legi votată de deputați în lectură finală, mijloacele de transport sunt declarate în căutare de executorul judecătoresc prin emiterea unei încheieri. În acest temei, posesorul mijlocului de transport poate fi înlăturat de la conducere de către angajații organului afacerilor interne, iar vehiculul poate fi reţinut pe un termen de până la trei zile lucrătoare. La expirarea căruia mijlocul de transport este restituit proprietarului sau posesorului legal după caz.

Totodată, executorii judecătorești vor remite imediat în adresa organului afacerilor interne încheierea de ridicare a măsurilor de asigurare a executării.

Au scăpat de dracu' și au dat de tată-său: Iată ce li se întâmplă șoferilor moldoveni >>>

Noile reglementări mai prevăd că executorul judecătoresc va avea dreptul să solicite şi să primească, gratuit pe suport de hârtie şi în regim on-line din partea autorităţilor, informaţii relevante pentru procedura de executare, doar dacă nu deține acces la sistemul informațional care conține aceste date. În prezent, nu există asemenea condiție.

Pe parcursul anului 2017, în temeiul încheierilor judecătoreşti, Poliţia de Frontieră a reţinut  1360 de mijloace de transport, paza şi integritatea cărora a fost asigurată de către personalul acesteia.

Fluxul de știri
0