Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Când va fi gata gazoductul Ungheni-Chișinău: Anunțul Transgaz

Abonare
Reprezentanții companiei Transngaz au anunțat când urmează să fie finalizată investiția pentru construcția gazoductului Ungheni-Chișinău.

CHIȘINĂU, 2 nov - Sputnik. Inițial, finalizarea lucrărilor de construcție a gazoductului Iași-Ungheni-Chișinău era preconizată pentru sfârșitul anului 2018. În cadrul unui interviu pentru bursa.ro, reprezentanții Transgaz au anunțat când estimează finalizarea conductei Ungheni-Chișinău.

”Termenul estimat de finalizare a inves­tiţiei este decembrie 2019”, au declarat reprezentanții companiei.

Газовая плита  - Sputnik Moldova
Societate
Moldoveni din zeci de localități, expropriați din cauza gazoductului Ungheni-Chișinău

Potrivit lor, proiectul Ungheni - Chişinău reprezintă o importantă inves­tiţie pentru creşterea securităţii energetice a Republicii Moldova, pentru asigurarea aprovizionării cu gaze naturale a celei mai mari zone de consum din Republica Moldova, municipiul Chişinău, dintr-o sursă alternativă de gaze naturale, şi constă în prelungirea interconectării existente (Iaşi-Un­gheni) cu o conductă de transport gaze naturale pe direcţia Ungheni- Chişinău.

Totodată, cei de la Transgaz au ținut să sublinieze că odată cu preluarea de către stat a unei cote de 90% din profitul net al Transgaz va avea un impact negativ asupra Trans­gaz de a finanţa un amplu program de investiţii. Astfel, menţinerea cotei de repartizare de 90% din profitul net sub formă de dividende va determina creşterea gradului de îndatorare al companiei, care va fi obligată să se împrumute suplimentar.

Компрессорная установка Креховского месторождения природного газа - Sputnik Moldova
Anunțul bombă făcut de premierul Filip privind soarta companiei Vestmoldtransgaz

Din întreprindere de stat în S.R.L.: Contractul de vânzare a Vestmoldtransgaz, semnat>>>

Contractul de privatizare a ÎS „Vestmoldtransgaz” de către compania românească „Transgaz” a fost semnat la 28 martie, după ce întreprinderea moldovenească SRL „Eurotransgaz” și compania românească „Transgaz” SA, ca asociat unic, a fost anunțat câștigător al concursului de privatizare a „Vestmoldtransgaz”, prin care SRL „Eurotransgaz” și-a asumat obligația construcției gazoductului Ungheni-Chișinău în termen de până la doi ani și angajamentul de a investi în acest scop până la 93 milioane de euro.

Fluxul de știri
0