Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Dodon: Trei posibile evoluții a evenimentelor după alegerile din februarie

© Sputnik / Александр Натрускин / Accesați arhiva multimediaПрезидент Молдавии Игорь Додон во время пресс-конференции в Москве
Президент Молдавии Игорь Додон во время пресс-конференции в Москве - Sputnik Moldova
Abonare
În cadrul conferinței de presă la AIP „Rossia segodnia”, președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a declarat că PSRM nu va forma o coaliție cu Partidul Democrat în viitorul parlament.

CHIȘINĂU, 1 nov – Sputnik. Alegerile parlamentare anticipate nu ar fi o variantă proastă pentru PSRM, a declarat joi în cadrul conferinței de presă la AIP „Rossia segodnia” președintele Republicii Moldova, Igor Dodon.

Гала-шоу Конгресс дураков проходит в Москве - Sputnik Moldova
Mihai Ghimpu, Maia Sandu și Andrei Năstase ne invită la circ

Acesta a menționat că nu exclude desfășurarea unor alegeri anticipate în Moldova, care ar putea avea loc chiar în anul viitor, și a prezentat câteva scenarii posibile ale evoluției evenimentelor după scrutinul din februarie.

Primul: socialiștii vor câștiga alegerile și vor forma guvernul. Al doilea: PSRM va forma majoritatea parlamentară cu deputații independenți. Al treilea: alegeri parlamentare anticipate, pentru că Partidul Democrat și opoziția proeuropeană nu vor reuși să formeze o majoritate în Parlament. Totodată, Dodon a exclus crearea unei coaliții în parlament între PSRM și PD.

„Nu exclud ca, după viitoarele alegeri parlamentare care vor avea loc în luna februarie, să se desfășoare în a doua jumătate a anului alegerile parlamentare anticipate. Nu exclud. Pentru noi, pentru opoziție, cred că aceasta nu este o variantă proastă. Pentru autorități (cele actuale), presupun că varianta este nefavorabilă”, a spus Dodon.

Șeful statului a subliniat că, în cazul în care PSRM va câștiga alegerile parlamentare, președintele va avea mai multe atribuții.

Alegerile parlamentare stabilite pentru 24 februarie 2019 se vor desfășura conform sistemului electoral mixt: jumătate din numărul deputaților vor fi aleși pe liste de partid, iar cealaltă jumătate – pe circumscripții electorale.

Fluxul de știri
0