Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Cum au votat deputații unele legi care-i vizează direct pe moldoveni

© Sputnik / Miroslav RotariПарламент
Парламент  - Sputnik Moldova
Abonare
Compensația bănească anuală acordată profesorilor din școli nu se va include în venitul brut al acestora.

CHIȘINĂU, 1 nov – Sputnik. Parlamentul de la Chișinău a votat, în lectură finală, modificarea unor acte legislative care prevede că facilitățile impozabile acordate de angajator nu se vor aplica creditelor acordate de bănci angajaților săi în condițiile generale ale pieței.  

Bancnote cu nominalul de 50 lei moldovenești - Sputnik Moldova
Societate
Deputații din Moldova au stabilit cât costă viața unui om

Inițiativa legislativă aparține deputaților Andrian Candu și Ștefan Creangă și are ca scop excluderea determinării mărimii facilităţii fiscale acordate de angajator în cazul în care o instituţie financiară acordă angajatului său un credit/împrumut conform condiţiilor generale de acordare a creditelor şi împrumuturilor.

Totodată, în venitul brut nu se va include  compensația bănească anuală acordată personalului didactic din instituțiile publice de învățământ general. La fel, se propune ca cheltuielile aferente reparaţiei mijloacelor de transport proprii utilizate la prestarea serviciilor de transport rutier de persoane în regim de taxi să se permită spre deducere în mărime de 100 de procente.

 De asemenea, contribuabilii care încetează activitatea pe parcursul perioadei fiscale, cota impozitului pe venit constituie un procent din obiectul impunerii, dar nu mai puțin de 250 de lei pentru fiecare lună în care a desfășurat activitate. Pentru contribuabilii care încetează activitatea pe parcursul perioadei fiscale, calcularea impozitului pe venit se efectuează prin aplicarea cotei impozitului asupra venitului din activități independente, care nu poate constitui mai puțin de 250 de lei pentru fiecare lună în care a desfășurat activitate.

Parlamentul ar putea vota o lege care ar bloca orice colectare de bani în școli>>>

Proiectul reglementează și cote TVA reduse, în mărime de 10 procente, la serviciile de cazare în hotel, hotel-apartament, motel, vilă turistică, pensiune turistică, pensiune agroturistică sau camping prestate de către agenţii economici. Cote TVA, reduse cu 10 la sută se vor aplica și la produsele alimentare, băuturi, cu excepţia mărfurilor supuse accizelor, livrate de către agenţii economici în cadrul desfășurării activităţilor de cazare şi/sau alimentaţie publică.

Fluxul de știri
0