Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Autobuze electrice belaruse ar putea fi asamblate la Chișinău: Iată în ce condiții

© Photo : Direcţia comunicare și protocol, Guvernul Republicii MoldovaPavel Filip a testat un autobuz electric la Minsk
Pavel Filip a testat un autobuz electric la Minsk - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Premierul Pavel Filip a anunțat că în țara noastră ar putea să fie asamblate autobuze electrice belaruse.

 

CHIȘINĂU, 31 oct – Sputnik. La Chișinău ar putea fi asamblate autobuze electrice. Intenția a fost anunțată în timpul vizitei premierului Pavel Filip la uzina „Belkommunmash” din orașul Minsk, specializată în producerea unităților de transport public electric.

În acest sens, s-a discutat despre posibilitatea creării unei întreprinderi mixte moldo-belaruse de asamblare a autobuzelor electrice la Chișinău.

„Acesta este de fapt transportul public de viitor, ne dorim să asamblăm aceste autobuze la Chișinău. Vom avea astfel posibilitatea  să exportăm și în alte țări un produs care este asamblat în Republica Moldova”, a spus Pavel Filip.

Premierul a avut ocazia să testeze autobuzul electric, care este un transport nu doar ecologic, dar și econom. Se alimentează de la sursa de curent în 5 minute, la fiecare 4 ore de deplasare. În Minsk circulă deja 20 de autobuze electrice, iar până în primăvara anului viitor, vor mai fi puse în circulație încă 60 de unități.

В Тверской области более десяти человек погибли в ДТП - Sputnik Moldova
Rusia
Grav accident rutier, cu implicarea a două autobuze de pasageri - Video

Îngrozitor: Iată ce se întâmplă în transportul public din Capitală - Video>>>

În comun cu uzina „Belkommunmash”, la Chișinău anul acesta au fost asamblate 15 troleibuze noi, iar în total - peste 110 unități. Unitățile de transport produse la „Belkommunmash” sunt utilizate în peste 70 de orașe din Belarus, Moldova, Ucraina, Rusia, Serbia, Kazahstan, Letonia și America de Sud.

Fluxul de știri
0