Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Oficial: Iată când se va întâlni Igor Dodon cu Vladimir Putin

© Sputnik / Михаил Климентьев / Accesați arhiva multimediaПрезидент РФ В. Путин встретился с президентом Молдовы И. Додоном
Президент РФ В. Путин встретился с президентом Молдовы И. Додоном - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Kremlinul a anunțat când va avea loc întâlnirea oficială a președintelui rus Vladimir Putin cu omologul său moldovean Igor Dodon.

CHIȘINĂU, 30 oct - Sputnik. Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, va purta discuții cu președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, care va întreprinde o vizită oficială în Rusia, informează serviciul de presă al Kremlinului.

”Pe 31 octombrie, la Moscova vor avea loc negocieri între președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, și președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, care va întreprinde o vizită oficială în Rusia. Urmează a fi discutate aspectele cheie care vizează relațiile ruso-moldovenești în domeniul comercial-economic și umanitar, dar și problemele regionale de actualitate”, informează instituția printr-un comunicat.

Ultima întrevedere dintre Igor Dodon și Vladimir Putin, a avut loc pe 28 septembrie, la Dușanbe, în cadrul reuniunii șefilor de stat CSI. Cei doi oficiali au coordonat termenele vizitei oficiale a președintelui moldovean în Federaţia Rusă.

Vizitele lui Dodon în Federația Rusia și întrevederile pe care le-a avut cu Putin

În anul 2017 au fost reluate contactele dintre șefii de stat din Moldova și Rusia. Pe 16 – 18 ianuarie, la invitația președintelui Federației Ruse, Vladimir Putin, președintele Republicii Moldova, Igor Dodon a efectuat o vizită la Moscova.

Această vizită a fost prima călătorie în străinătate a lui Dodon în calitate de șef al statului, iar ultimele negocieri la un asemenea nivel înalt între cele două țări datau din anul 2009. Pe 17 ianuarie, la Kremlin, a avut loc întrevederea dintre Putin și Dodon.

Cei doi oficiali au discutat starea și perspectivele cooperării bilaterale comercial-economice și cultural-umanitare, problemele regionale actuale și, în primul rând, reglementarea conflictului transnistrean.

Официальный визит Р. Т. Эрдогана в Кишиневе - Sputnik Moldova
Politică
Cu ce pleacă Igor Dodon în vizita sa oficială în Federația Rusă

Pe data de 17 martie 2017, Igor Dodon a mers din nou la Moscova, la invitația Organizației neguvernamentale ruse „Delovaia Rossia”, pentru participarea la forumul de afaceri „Rusia – Moldova: noi puncte de creștere”. Președintele Rusiei l-a primit pe Igor Dodon la Kremlin. Liderii celor două state au discutat chestiunile ce țin de colaborarea economică și problemele actuale regionale.

Pe 2 iunie, același an, Vladimir Putin și Igor Dodon au avut o scurtă întrevedere în cadrul Forumului Economic Internațional de la Sankt Petersburg. Pe 10 octombrie, liderii celor două țări s-au întâlnit la Soci. A doua zi ei au participat la ședința Consiliului Economic Suprem Eurasiatic.

Pe 26 octombrie liderii Rusiei și Moldovei au participat la întâlnirea informală a șefilor de state CSI care s-a desfășurat la reședința de vară a președintelui Rusiei, la Novo-Ogarevo. În cadrul summitului informal cei doi au avut iarăși o scurtă întrevedere bilaterală. Pe 14 mai 2018, Putin și Dodon s-au întâlnit la ședința lărgită a Consiliului Economic Suprem Eurasiatic la Soci, la care Moldova a primit statut de țară-observator în UEE. După ședință, Putin și Dodon au avut o întrevedere separată.

Pe 14 iulie 2018, la Moscova, a avut loc o nouă întâlnire dintre liderii Rusiei și Moldovei. Cei doi au discutat drelațiile comercial-economice dintre țări.

Igor Dodon: Parlamentarii declarați proeuropeni nu mai cred în vectorul european>>>

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a participat la ceremonia de deschidere a Campionatului Mondial de Fotbal din 14 iunie la Moscova, iar pe 15 iulie a stat în tribune la meciul final al Campionatului.

Președintele Igor Dodon pledează pentru restabilirea parteneriatului strategic cu Rusia, însă competențele sale sunt limitate de Constituție.

Fluxul de știri
0