Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Reacția Angelei Merkel la eșecul din Bavaria: Oamenii și-au pierdut încrederea

© AP Photo / Michael KappelerAngela Merkel
Angela Merkel - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Cancelarul german, Angela Merkel, a reacționat la rezultatele alegerilor din Bavaria, recunoscând că alegătorii au pierdut orice încredere în clasa politică.

CHIȘINĂU, 16 oct — Sputnik. Rezultatele alegerilor în parlamentul regional al Bavariei (landtag) au arătat că oamenii și-au pierdut încrederea în politicieni, a declarat cancelarul Germaniei, Angela Merkel.

"Alegerile din Bavaria mi-au arătat că, inclusiv în condițiile celor mai buni indicatori economici și a unui nivel scăzut al șomajului în toate regiunile Bavariei, oamenilor nu le este suficient acest lucru în cazul în care lipsește încrederea, încrederea în jucătorii politici", a declarat Merkel la conferința Uniunii Federale pentru comerț angro și extern din Germania (BGA).

German Chancellor Angela Merkel leaves a news conference in Berlin, Germany (File) - Sputnik Moldova
Politică
Lumea întreagă e cu ochii pe Germania: Merkel e în corzi, a pierdut în alegeri!

"Dacă e să ne amintim de modul în care s-a format guvernul, trebuie să constatăm că a fost pierdută o doză de încredere. Acest lucru se referă și la partidele CDU/CSU, de la care alegătorii așteaptă o activitate comună", a menționat cancelarul.

Merkel a menționat că a învățat o lecție din rezultatul alegerilor din Bavaria și în calitate de cancelar federal al marii coaliții trebuie să aibă ca preocupare restabilirea încrederii, iar rezultatele activității guvernului să fie mult mai vizibile.

"Voi face acest lucru, depunându-mi toate eforturile", a spus ea.

Problema imigraţiei îi dezbină pe liderii Uniunii Europene: Decizie luată la Salzburg>>>

Duminică, în Bavaria s-au desfășurat alegerile în legislativul regional. Potrivit rezultatelor preliminare, CSU — principalul partener al CDU, a învins în alegerile din Bavaria cu unul din cele mai slabe scoruri din istorie —  37,2 la sută. Astfel, social-creștinii bavarezi obțin 85 din cele 205 de fotolii de deputat, pierzând controlul asupra puterii și posibilitatea de a forma de sine stătător guvernul regional.

Partidul Verzii devine a doua forță în parlamentul Bavaria, obținând 17,5 la sută. Urmează Alegătorii Liberi, cu 11,6 la sută, Alternativa pentru Germania — 10,2 la sută, Partidul Social-Democrat — 9,7 la sută și Partidul Liber Democrat, cu 5,1 la sută.

Fluxul de știri
0