Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

A produs un accident în care a murit un om și a pus cadavrul la volan – Detalii

Abonare
Un polițist a urcat beat la volan, a produs un accident grav în care a murit un om, iar pentru a scăpa de pedeapsă a pus cadavrul în locul său la volan.

CHIȘINĂU, 18 oct – Sputnik. Un polițist de patrulare a fost reținut pentru că a urcat beat la volan și a comis un accident rutier, soldat cu decesul unui pasager. Pentru a scăpa de pedeapsă, până la sosirea grupului de cercetare la fața locului, individul a mutat cadavrul pasagerului la volan, încercând să inducă în eroare oamenii legii.

Грузовик с мигрантами упал в оросительный канал в Измире - Sputnik Moldova
Accident teribil în Turcia: 19 persoane și-au pierdut viața

Tragedia s-a produs în seara zilei de 11 iunie 2017. Polițistul a urcat la volanul mașinii de model BMW în stare de ebrietate. În momentul producerii accidentului, în mașină mai erau doi pasageri. Bărbatul se deplasa cu viteză excesivă din satul Chetrosu, Anenii Noi spre Chișinău.

La un moment dat, polițistul a realizat o depășire periculoasă, a pierdut controlul volanului și s-a tamponat cu o altă mașină de model ”Toyota Prius” care circula din aceiaşi direcţie. În urma impactului, mașina de model BMW a derapat de pe carosabil, s-a răsturnat și a fost proiectată într-un copac.

În urma impactului, ambele autoturisme au fost avariate, iar unul dintre pasagerii din mașina de model BMW, în vârstă de 26 de ani, militar în cadrul Ministerului Apărării, a fost aruncat pe carosabil și a murit.

"Pentru a muşamaliza cazul şi a scăpa de răspundere penală, poliţistul a mutat corpul neînsufleţit al pasagerului la volan. În așa fel acesta a vrut să ducă în eroare oamenii legii că, de fapt, victima ar fi condus mijlocul de transport în momentul impactului", a anunțat Procuratura Generală printr-un comunicat. 

Acelaşi lucru a fost susţinut şi de alte persoane, care au fost audiate în calitate de martori. În baza acelor probe, procesul penal a fost încetat în legătură cu decesul făptuitorului.

Accident ДТП - Sputnik Moldova
Societate
Accident în Capitală: O mașină a ajuns cu roțile în sus - Foto

Ulterior, cauza a fost studiată de reprezentanții Procuraturii Generale, fiind dispusă efectuarea expertizei ADN în România, la dispoziţia experţilor fiind puse mostre de probe biologice prelevate de la faţa locului. Recent, concluziile experţilor români au confirmat bănuiala procurorilor, fiind constatat că anume poliţistul se afla la volanul maşinii în momentul impactului.

Astfel, la mai bine de un an de la tragicul accident, poliţistul de patrulare a fost reţinut  de către procurori, fiindu-i înaintată învinuirea pentru încălcarea regulilor de securitate a circulaţiei de către persoana care conduce mijlocul de transport, soldată cu decesul unei persoane, acțiune săvârșită în stare de ebrietate.

Accident grav, soldat cu 13 morți: Un autobuz s-a ciocnit cu un TIR>>>

Dacă vina lui va fi demonstrată, poliţistul riscă închisoare de la 4 la 8 ani cu privarea de dreptul de a conduce mijloace de transport pe un termen de la 4 sau 5 ani. Totodată, procurorii examinează şi urmează să dea calificare şi acţiunilor polițistului şi altor persoane, care au contribuit la ascunderea adevărului pe caz.

Fluxul de știri
0