Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Vor zbura capete la Spitalul nr.1 din Capitală? O comisie ministerială examinează situația

© Fotolia / VILeviБольничный коридор
Больничный коридор  - Sputnik Moldova
Abonare
Mai mulți pacienți, dar și angajații spitalului, au sesizat instituțiile de resort în legătură cu acțiunile ilegale ale conducerii unității medicale.

CHIȘINĂU, 29 oct – Sputnik. Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a instituit o Comisie care va examina activitatea managementului  IMSP Spitalului Clinic Municipal Nr. 1.

Ministerul de resort precizează într-un comunicat că decizia vine în urma mai multor plângeri din partea pacienților, dar și a unei petiții colective din partea angajaților IMSP Spitalul Clinic Municipal Nr.1, privind încălcarea drepturilor acestora.

Silvia Radu - Sputnik Moldova
Lux pentru directorul Spitalului nr.1 și WC-uri nefuncționale pentru gravide

În perioada  29 octombrie - 01 noiembrie curent, comisia va examina circumstanțele expuse în petiția colectivă a angajaților instituției.

Concluziile Comisiei vor fi prezentate până în data de 5 noiembrie curent, iar în cazul depistării neregulilor în activitatea instituției, vor fi luate măsuri conform legislației, precizează MSMPS.

Amintim că la sfârșitul săptămânii trecute și primarul general interimar al municipiului Chișinău, Ruslan Codreanu, a dispus crearea unui grup de lucru privind examinarea sesizării colectivului medicilor din cadrul Spitalului Clinic Municipal Nr.1 în privința acțiunilor conducerii instituției.

Grupul urmează să efectueze o anchetă de serviciu privind acțiunile persoanelor responsabile din cadrul instituției, precum și constatarea existenței sau inexistenței răspunderii disciplinare a directorului Spitalului.

Grupul de lucru va activa în perioada 26 - 31 octombrie, după care va prezenta un raport în acest sens.

Fluxul de știri
0