Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Merkel a anunțat cât va mai rămâne în funcția de cancelar

© AFP 2022 / Patrik StollarzAngela Merkel
Angela Merkel - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Angela Merkel, prin gura purtătorului de cuvânt al guvernului german, a anunțat cât timp se va mai afla în postul de cancelar al Germaniei.

CHIȘINĂU, 29 oct – Sputnik. Angela Merkel intenționează să-și îndeplinească funcția de cancelar al Germaniei până în 2021, anul în care îi expiră mandatul, a declarat în cadrul unui briefing purtătorul de cuvânt al guvernului Germaniei, Steffen Seibert.

Angela Merkel und Donald Trump bei G20-Gipfel in Hamburg - Sputnik Moldova
Șocant: Peste jumătate dintre germani și-ar dori să facă asta - detalii

Până la ultimele alegerile în Bundestag, cancelarul a declarat că intenționează să activeze pe tot parcursul mandatului, reiterând în mai multe rânduri acest lucru. Est tot ce vă pot spune în această chestiune, a declarat Seibert.

Anterior, tabloidul BILD a anunțat, cu referire la surse din CDU, că Merkel este gata să renunțe la președinția partidului. În același timp, potrivit informațiilor publicației, aceasta și-ar păstra postul de cancelar al Germaniei.

Potrivit tabloidului, decizia lui Merkel este determinată de rezultatele dezastruoase în alegerile parlamentare din landul Hessa. Conform rezultatelor preliminare, CDU a acumulat 27 la sută, Partidul Social-Democrat – 19,8 la sută, Verzii – 19,8 la sută, Alternativa pentru Germania – 13,1 la sută, Partidul Liberal Democrat – 7,5 la sută, iar Die Linke – 6,3 la sută.

Fluxul de știri
0