Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Șocant: Peste jumătate dintre germani și-ar dori să facă asta - detalii

© REUTERS / Philippe WojazerAngela Merkel und Donald Trump bei G20-Gipfel in Hamburg
Angela Merkel und Donald Trump bei G20-Gipfel in Hamburg - Sputnik Moldova
Abonare
Mai mult de jumătate dintre cetățenii germani au declarat că și-ar dori să-și părăsească țara pentru o perioadă îndelungată sau pentru totdeauna.

BUCUREȘTI, 20 oct – Sputnik. Peste 55 la sută din nemți și-ar dori să se mute cu traiul în altă țară, pentru o perioadă îndelungată sau pentru totdeauna, relevă datele unui sondaj realizat de YouGov. Aceștia și-ar dori să găsească o țară unde ar fi mai puțin stresați, ar exista o calitate mai bună a vieții și o climă mai caldă, notează publicația germană Die Welt.

Berlin - Sputnik Moldova
Studiu: de ce se tem cel mai mult nemții

Peste o treime din această categorie și-ar dori să plece din Germania pentru totdeauna, iar 13 la sută și-ar dori să trăiască în altă țară de la doi la cinci ani. 9 la sută și-ar dori să trăiască în străinătate cel mult un an.

Respondenții cu vârsta peste 55 de ani și-ar dori să plece din țară pentru totdeauna.

Din cei care și-ar dori să emigreze, 38 la sută au declarat că și-ar dori o viață mai calmă și mai relaxată. Printre alte motive invocate sunt speranța într-o calitate mai înaltă a vieții (33 la sută) și o vreme mai caldă (31 la sută).

Посетители концерта Песни Победы солистов Хора Турецкого и женской арт-группы Soprano Турецкого на площади Жандарменмаркт в центре Берлина - Sputnik Moldova
Nemții au mai mare încredere în Rusia decât în SUA

Mulți din respondenți au fost determinați în dorința de a pleca din țară de instabilitatea politică din ultimii ani: 29 la sută au declarat că au fost mai puțin dispuși să emigreze acum doi ani. Unii speră că vor trăi într-o țară stabilă politic, iar alții că vor obține venituri mai mari.

Sondajul a fost realizat între 19-21 septembrie 2018, pe un eșantion de 2109 de persoane.

Fluxul de știri
0