Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Mesajul de ultimă oră al noului ministru al Agriculturii

© Sputnik / OsmatescoNicolae Ciubuc
Nicolae Ciubuc - Sputnik Moldova
Abonare
Ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Nicolae Ciubuc, a venit cu un mesaj de ultimă oră. Cui îi este adresat.

CHIȘINĂU, 27 oct – Sputnik. Ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Nicolae Ciubuc, face apel către cetățeni, instituții publice și private, ONG-uri de profil să participe activ la acțiuni consacrate Zilei Naţionale de Înverzire a Plaiului, care se va desfășura astăzi pe întreg teritoriul țării.

”Campania nu presupune doar plantarea, dar și acțiuni de salubrizare a zonelor verzi, îngrijire și amenajare a parcurilor, scuarurilor. Este un exemplu social pentru tânăra generație de a învăța sa trăim într-un mediu mai curat, sănătos și verde”, a declarat Ciubuc.

Pentru acest an în cadrul campaniei Ziua Naţională de Înverzire a Plaiului, vor fi puşi la dispoziţia autorităţilor publice locale de nivelul I şi II circa 143 de mii arbori şi arbuşti, dintre care peste 13 mii de puieţi în municipiul Chişinău şi 129 mii de puieți, în alte localităţi ale ţării. Finanţarea în sumă de circa un milion de lei este asigurată din Fondul Ecologic de Stat.

Toamna de Aur Orhei - Sputnik Moldova
Agricultorii din Moldova își vor putea vinde producția direct consumatorilor

În acest an pepinierele silvice propun spre vânzare, doritorilor (agenți economici, instituții private, persoane fizice), material săditor în volum de circa 16 milioane de puieți cu un spectru de 60 specii.

În această toamnă, în fondul forestier gestionat de Agenția ”Moldsilva” se va efectua ajutorarea regenerării naturale pe o suprafaţă de 800 de ha prin semănarea a 100 de tone de ghindă, crearea culturilor silvice pe 530 de ha ceea ce constituie 3 milioane de puieţi şi lucrările de completare a culturilor silvice, create în anii precedenți, pe o suprafaţă de 2560 ha cu plantarea a circa 7 milioane de puieţi.

Fluxul de știri
0