Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Agricultorii din Moldova își vor putea vinde producția direct consumatorilor

© Sputnik / Rodion ProcaToamna de Aur Orhei
Toamna de Aur Orhei - Sputnik Moldova
Abonare
Din 13 octombrie și până la sfârșitul lunii noiembrie, în fiecare zi de sâmbătă, în Capitală vor fi organizate iarmaroace de toamnă.

CHIȘINĂU, 12 oct – Sputnik. Din 13 octombrie și până la sfârșitul lunii noiembrie, în fiecare zi de sâmbătă, în trei sectoare din Capitală vor fi organizate iarmaroace de toamnă, unde vor fi comercializate fructe și legume direct de la producători. 

Кабинет министров - Sputnik Moldova
Decis: Guvernul oferă bani pentru startup-uri în agricultură - iată ce trebuie să știi

”Iarmaroacele vor fi deschise pentru toată lumea de la ora 9:00 până seara târziu. Inițial vor fi organizate sub podul de la Telecentru, în sectorul Buiucani, pe strada Ioana Radu, lângă parcul Dendrariu și în sectorul Râșcani, pe strada Andrei Doga, lângă complexul sportiv ”Manej””, a declarat astăzi în cadrul unei conferințe de presă ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Nicolae Ciubuc.

Potrivit ministrului, agricultorii vor avea posibilitatea să-și vândă producția direct consumatorului, la un preț rezonabil. 

”Din păcate, în majoritatea piețelor din Chișinău, fructele și legumele sunt vândute de intermediari. Până în prezent și-au exprimat disponibilitatea de a participa la iarmaroace circa 100 de producători, în cazul în care numărul doritorilor va crește, atunci vom stabili mai multe locații și zile în care vor activa iarmaroacele”, a declarat Ciubuc.

Ministrul a vorbit și despre alte acțiuni întreprinse pentru a susține agricultorii și a le oferi mai multe oportunități în vederea vinderii producției.

Fluxul de știri
0