Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Incredibil: Surpriza la care nu s-au așteptat locuitorii din Călărași

© Sputnik / Дарья ЧернегаМолдавские ковры
Молдавские ковры - Sputnik Moldova
Abonare
Așa ceva în raionul Călărași nu a mai fost. Ce-i așteaptă pe locuitorii acestui raion până în luna noiembrie a anului viitor.

CHIȘINĂU, 27 oct – Sputnik. Muzeul “Casa Părintească” din satul Palanca, raionul Călărași, a semnat un acord de cooperare cu Centrul de cooperare transfrontalieră ”Peipsi” din Estonia.  

Săpături arheologice - Sputnik Moldova
Societate
Incredibil. Ce au descoperit arheologii în apropiere de Călărași

Perioada de implementare a proiectului ”Dezvoltarea spiritului antreprenorial de artizanat pentru femei în regiunea Călărași” este de 15 luni și va dura până în noiembrie 2019.

Directoarea Muzeului ”Casa Părintească”, Tatiana Popa, a declarat pentru presa locală că în cadrul acestui proiect sunt preconizate mai multe activități menite să dezvolte spiritul antreprenorial de artizanat la femeile călărășene.

”Vor si organizate și desfășurate cursuri în domeniul tapiseriei, țesutului celebrului covor în bumbi, fiind utilizate noile tehnologii în broderia tradițională și tapiserie. De asemenea, ne propunem revitalizarea la Călărași a țesutului tradițional, la stativele orizontale și războiul vertical”, a declarat Tatiana Popa.

În perioada derulării proiectului, muzeul va participa la târguri, va organiza master-class-uri, ateliere, activități de marketing și prezentare a produsului artizanal.

Acest proiect prevede și editarea unui ghid cu genericul “Meșterițele din Călărași”, dar și realizarea unui videoclip “Tezaurul călărășean”.

Proiectul se va încheia cu organizarea unui târg în Estonia, la care vor participa  cele mai active cinci femei din Călărași.

Fluxul de știri
0