Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Jumătate dintre militarii SUA sunt siguri de izbucnirea unui război de proporții

© Sputnik / Александр Имедашвили / Accesați arhiva multimediaArmata SUA
Armata SUA - Sputnik Moldova
Abonare
Aproximativ o jumătate dintre militarii americani consideră că SUA vor fi implicate într-un război de proporții anul viitor, arată un sondaj realizat în rândurile forțelor armate.

CHIȘINĂU, 19 oct – Sputnik. Aproximativ o jumătate dintre militarii american consideră că SUA ar putea fi implicate în curând într-un război de proporții, relevă datele unui sondaj efectuat de publicația Military Times.

Potrivit rezultatelor studiului, 46 la sută din militarii americani consideră că țara lor va participa la un război în decursul anului viitor. În 2017, doar cinci la sută din respondenți au exprimat un astfel de punct de vedere.

Republican U.S. presidential candidate Donald Trump looks to the cameras at the back of the arena during a rally at Clemson University - Sputnik Moldova
Trump: SUA au rămas în urma Rusiei în dezvoltarea forțelor spațiale

Majoritatea respondenților (71 la sută) consideră că principalul inamic într-un eventual război va fi Rusia, pe locul doi se află China (69 la sută). În anul 2017, pentru eventualitatea unui război cu Rusia s-au pronunțat 53 la sută, iar pentru unul cu China — 45 la sută.

În afară de această, militarii consideră că principala amenințare pentru securitatea națională a Statelor Unite este terorismul cibernetic (89 la sută). În opinia lor, armata americană este slab pregătită pentru a respinge astfel de atacuri.

Jumătate dintre militarii intervievați consideră că țara lor nu va fi implicată în următorul an într-un conflict militar de proporții. Anterior această cifră era 67 la sută.

Rezultatele sondajului mai arată că militarii americani nu mai percep Coreea de Nord drept o amenințare, datorită politicii lui Donald Trump în raport cu această țară.

Fluxul de știri
0