Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Instanța s-a pronunțat în privința șefului de la ”Lăstăraș”: Iată ce au decis judecătorii

© Sputnik / Мирослав Ротарьисправительное учреждение
исправительное учреждение - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Instanța a admis integral demersul procurorilor cu privire la arestarea preventivă a fostului șef al AO ”Lăstăraș”.

CHIȘINĂU, 26 oct – Sputnik. Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, a decis să-l plaseze în arest pentru 30 de zile pe fostul șef al asociației obștești de la grădinița ”Lăstăraș”. Astfel, acesta își va petrece următoarea lună în Penitenciarului nr.13 din Chișinău.

Jumătate de milion lunar, în buzunarul șeful asociației de la grădiniță

Amintim că ofițerii CNA l-au reținut joi pe fostul șef al Asociației Obștești “Lăstăraș”. Acesta ar fi colectat peste jumătate de milion de lei lunar de la părinții copiilor care frecventau grădinița 199 “Lăstăraș” din Capitală.

Mascat CNA НАЦ - Sputnik Moldova
Societate
Bani, imobile, automobile, arme: Averea impresionantă a fostului șef de la ”Lăstăraș”

Potrivit CNA, în perioada septembrie 2015 — august 2017, preşedintele AO „Lăstăraş” ar fi perceput de la părinţii câte 1200 – 1400 de lei lunar, sub pretextul predării în cadrul grădiniţei a lecţiilor de limbi moderne, informatică computerizată, artă plastică, muzică, coregrafie.

Averea incredibilă a fostului șef – apartamente, vile și automobile de lux

În urma perchezițiilor, oamenii legii au depistată o avere incredibilă care aparţine familiei acestuia: bnani, apartamente, maşini, arme, o bază de odihnă la Vadul lui Vodă, o şcoală privată şi alte afaceri. În cadrul acţiunilor de urmărire penală, de la domiciliul bănuitului au fost ridicați peste o jumătate de milion de lei, în diferită valută – bani provenienţa cărora urmează să fie stabilită.

În prezent, ofiţerii CNA urmează să analizeze probele acumulate în urma percheziţiilor şi să demonstreze dacă banii colectaţi de la părinţi în perioada anilor 2015-2017 au fost folosiţi pentru procesul de educaţie şi instruire a copiilor sau în interesul personal al familiei bănuitului.

Centrul Anticorupție menționează că, potrivit actelor ridicate în cadrul percheziţiilor, baza de odihnă „Mesteacănul”, al cărei proprietar este bănuitul, ar fi fost cumpărată în anul 2016, iar în perioada 2016-2017, pe teritoriul zonei de agrement au fost efectuate reparaţii. Totodată, ofiţerii de urmărire penală au identificat 10 automobile de model Mercedes, Jaguar, BMW, Pontiac, Audi, Fiat, care aparţin bănuitului cu drept de proprietate, precum şi mai multe arme.

Fluxul de știri
0