Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Drumul din Pârjota, reparat de mântuială: Reacția ministrului Gaburici

© Sputnik / Игорь Агеенко / Accesați arhiva multimediaУкладка асфальта
Укладка асфальта - Sputnik Moldova
Abonare
Ministerul Economiei și Infrastructurii s-a autosesizat după ce pe rețelele de socializare au fost postate imagini video care demonstrau calitatea proastă a drumului proaspăt reparat din satul Pârjota, raionul Râșcani.

CHIȘINĂU, 16 oct — Sputnik. Mai multe persoane au postat pe rețelele de socializare imagini video din care se putea vedea cât de proastă este calitatea drumului proaspăt reparat din satul Pârjota, raionul Râșcani. Bucățile de asfalt erau desprinse pur și simplu cu mâna.

Ministerul Economiei s-a autosesizat și i-a solicitat Administrației de Stat a Drumurilor să efectueze în regim de urgență o expertiză tehnică a drumului.

Ministrul Chiril Gaburici a solicitat respectarea standardelor de calitate și reparația porțiunii de drum din contul antreprenorului.

”Cer să fie asigurată calitatea și durabilitatea lucrărilor de reparație a drumului din localitate și să se respecte standardele de calitate stabilite. Solicit în cel mai scurt timp să fie refăcut tronsonul, din contul antreprenorului, pe porțiunile unde lucrările nu corespund normelor tehnice”, a declarat Gaburici.

Mai mult, ministrul a solicitat verificarea suplimentară a drumurilor reparate de același antreprenor.

Drumul G23 G22 — Zăicani — Pârjota R7, a fost reparat în vara acestui an, pe o lungime de 840 de metri.

Fluxul de știri
0