Educație
Sputnik Moldova vă prezintă informații despre procesul de studii, problemele din învățământ și provocările din acest sector.

Aviz pozitiv în Parlament: Detalii cu privire la proiectul din Ceadîr-Lunga

© Sputnik / Miroslav RotariParlamentul Republicii Moldova
Parlamentul Republicii Moldova - Sputnik Moldova
Abonare
În Autonomia Găgăuză va fi construit un centru cultural-educațional . Mai multe comisii parlamentare dau undă verde.

CHIȘINĂU, 25 oct - Sputnik. Mai multe comisii parlamentare au avizat pozitiv scutirea de taxe vamale pentru mărfurile și serviciile pentru construcția Centrului cultural-educațional din Ceadârlunga

”Comisiile parlamentare au avizat, în ședințele de miercuri, proiectul de lege privind scutirea de taxa vamală, taxa pentru efectuarea procedurilor vamale şi de taxa pe valoarea adăugată, fără drept de deducere, a mărfurilor și serviciilor importate și/sau livrate pentru construcția centrului în UTA Găgăuzia”, informează Parlamentul printr-un comunicat.

Пенсионер pensionar bătrâni bătrân - Sputnik Moldova
Societate
Deputații se gândesc la bătrânii singuri. Ce se discută în Parlament

Un centru cultural-educațional va fi construit în municipiul Ceadâr-Lunga. Acesta va fi finanțată de Fundația ”Heydar Aliyev” din Republica Azerbaidjan, care va asigura și dotarea cu echipamentele necesare pentru amenajarea sălilor Centrului. Costul proiectului se estimează la circa 25 de milioane 200 mii de lei.

Potrivit proiectului, clădirea va avea trei etaje. Acolo vor fi amplasate școala de arte pentru copii, școala de muzică, centrul de creație pentru copii, ateliere de meșteșuguri populare.

Potrivit președenției, partea azeră a ales de sine stătător terenul pentru construcție. Proiectul de lege a fost inițiat în baza demersului bașcanului UTA Găgăuzia. Documentul a fost avizat de Comisia mediu și dezvoltare regională și Comisia agricultură și industrie alimentară. După avizul Comisiei economie, buget și finanțe, proiectul urmează a fi examinat și votat de plenul Parlamentului.

Lucrărilor de construcție a Centrului au demarat pe 13 martie. Atunci președintele Igor Dodon, reprezentantul instituției prezidențiale a Republicii Azerbaidjan, Alekper Kuliev, ambasadorul Extraordinar şi plenipotenţiar al Azerbaidjanului la Chișină, Gudsi Dursun oglu Osmanov, și bașcanul Găgăuziei, Irina Vlah, au participat la lansarea lucrărilor de construcție.

Fluxul de știri
0