Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Deputații se gândesc la bătrânii singuri. Ce se discută în Parlament

© Sputnik / Evghenii PANASENCOПенсионер pensionar bătrâni bătrân
Пенсионер pensionar bătrâni bătrân - Sputnik Moldova
Abonare
La Ceadâr-Lunga urmează să fie construit un azil de bătrâni modern, dotat cu toate utilitățile.

CHIȘINĂU, 29 mai – Sputnik. Un azil e bătrâni cu toate utilitățile urmează să fie edificat în municipiul Ceadâr-Lunga. Un proiect de lege privind scutirea de taxe a mărfurilor și serviciilor importate pentru construcţia azilului a fost prezentat, marți, de secretarul general de stat a Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Boris Gîlca.

Funcționarul de la Ministerul Sănătății a declarat în fața deputaților că obiectul va fi unul modern și unic în Moldova, care va avea o capacitate de 32 de locuri. Potrivit lui Gîlca, edificiul va fi construit de un investitor turc din regiunea Ankara.

”Toate cheltuielile vor fi suportate de investitor. Costurile pentru construcție se estimează la 500 de mii de euro. Există un teren identificat. Este un obiect de care țara are nevoie”, a declarat Gîlca.

Пенсионеры - Sputnik Moldova
Din 1 aprilie, bătrânii trebuie să numere atent pensia pe care o primesc

Secretarul general de stat a declarat că proiectele de acest gen se bucură de înlesniri fiscale şi vamale pentru toate lucrările de construcţie şi montaj. Astfel, se propune scutirea de taxa vamală, taxa pentru efectuarea procedurilor vamale şi scutirea de taxă pe valoarea adăugată fără drept de deducere a mărfurilor şi serviciilor importate sau livrate pentru construcţia Azilului de bătrâni în municipiul Ceadâr-Lunga, UTA Găgăuzia.

Acest proiect este posibil datorită înțelegerilor dintre investitorii turci și administrația UTA Găgăuz-Yeri.

Proiectul urmează să fie examinat și aprobat în ședința plenară a Legislativului.

Fluxul de știri
0