Продолжается реконструкция Большого Каменного моста - Sputnik Moldova
Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Vladimir Putin a comentat relațiile dintre Rusia și Italia

© Sputnik / Сергей Гунеев / Trecere la banca de fotografiiÎntrevederea președintelui Rusiei, Vladimir Putin, cu prim-ministrul Italiei, Giuseppe Conte
Întrevederea președintelui Rusiei, Vladimir Putin, cu prim-ministrul Italiei, Giuseppe Conte - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
În cadrul unei întâlniri cu premierul italian, Giuseppe Conte, președintele rus Vladimir Putin a comentat starea relațiilor dintre Italia și Rusia, regretând că în ultimii ani lumea de afaceri italiană și-a cedat din poziții pe piața rusească.

CHIȘINĂU, 25 oct – Sputnik. Președintele Rusiei, Vladimir Putin, s-a întâlnit miercuri la Kremlin cu șeful Consiliului de Miniștri al Italiei, Giuseppe Conte, care se află cu o vizită oficială la Moscova.

Matteo Salvini - Sputnik Moldova
Matteo Salvini pentru Sputnik: „Trebuie să creăm o nouă Europă”

“Între Rusia și țara voastră, în ultimii ani, decenii s-au dezvoltat relații de afaceri și în același timp relații apropiate, care sunt susținute, practic, de toate forțele politice, atât cele din Italia, cât și cele din Federația Rusă”, a spus Putin.

El a menționat că Moscova și Roma, în pofida unei perioade complicate, niciodată nu au întrerupt contactele la cel mai înalt nivel, care sunt menținute și astăzi.

Totodată, liderul rus și-a exprimat regretul că în ultimul timp Italia a cedat din pozițiile sale pe piața rusă.

“Din păcate, Italia și-a cedat din pozițiile pe piața rusă, în calitate ei de platformă economică. Cu toate acestea, volumul schimburilor comerciale dintre țările noastre a rămas destul de mare”, a subliniat el.

Putin a reamintit că în Rusia activează peste 500 de companii italiene, observându-se o creștere constantă a cifrelor de afaceri.

Fluxul de știri
0