Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Aderarea României la spațiul Schengen, în pericol: Juncker vine cu un avertisment dur

© AP Photo / Geert Vanden WijngaertJean-Claude Juncker
Jean-Claude Juncker - Sputnik Moldova
Abonare
În România trebuie să se ajungă la un consens în ceea ce privește lupta împotriva corupției.

CHIȘINĂU, 25 oct – Sputnik. Jean-Claude Juncker a atras atenţia Guvernului şi Parlamentului României că aderarea țării la spațiul Schengen ar putea fi pusă în pericol.

Preşedintele Comisiei Europene a subliniat că România trebuie să facă parte din Spaţiul Schengen şi îşi doreşte ca acest lucru să se întâmple în mandatul său, scrie presa din România.

El a atras însă atenția Guvernului şi Parlamentului din România că aderarea ţării la spațiul Schengen nu trebuie pusă în pericol prin îndepărtarea de la principiile statului de drept, făcând referire la modificările legilor justiţiei.

Заседание Европейского Совета в Брюсселе - Sputnik Moldova
Juncker avertizează: Europa va deveni una "mică". Nu va mai conta

„Din 2014 am spus că România, sub mandatul Comisiei pe care eu o conduc, trebuie să facă parte din Spaţiul Schengen. Mi-aş dori să obţinem asta înainte de finalul mandatului acestei Comisii”, a menționat Juncker.

„Doresc să atrag atenţia, şi este o observaţie nu neapărat către preşedinte, ci către Guvern şi Parlament, nu trebuie pus în pericol acest lucru prin îndepărtarea de principiile statului de drept. Dorinţa mea este ca în România, înainte de preluarea preşedinţiei Consiliului, să se ajungă la un consenss în ceea ce priveşte lupta împotriva corupţiei. Este esenţial acest lucru, altfel Comisiei îi va fi greu să adopte în acord recomandările specifice pentru fiecare ţară”, a declarat Jean-Claude Juncker.

Fluxul de știri
0